Home / archiefcentraal / miss montreal plays the blues in raalte

miss montreal plays the blues in raalte

Op de vroege ochtend bellen wij haar en ondanks dat ze net wakker is, spat het enthousiasme over haar nieuwe album ‘ I am Hunter’ en het aankomende optreden in Raalte ervan af.

“Mijn familie en ik komen al vier jaar naar Raalte voor het Ribs & Blues Festival. Ik kom uit een familie met allemaal muzikanten. Zowel mijn ouders als mijn oom zijn allemaal actief muzikant en we vinden het dus erg leuk om naar een festival te gaan. Daarnaast wonen ze allemaal in de omgeving en dus een mooi excuus om er met z’n allen een mooi muzikale familiedag van te maken.”

Ondanks dat haar nieuwe album geen bluesplaat is staat ze dus wel op het podium van het bluesevenement. “Nadat ik vorig jaar had getweet dat ik graag een keer op het podium van Ribs & Blues wou staan, kwam het balletje snel aan het rollen. Ik sprak de organisatie en programmeur Frank Satink en die waren ook enthousiast. Het wordt een vette set met goede bluessongs muziek die ik leuk vind.”

Ondertussen is de zangeres druk bezig met de promotie van haar nieuwe plaat. “De lancering en promotie van de nieuwe plaat is best wel heftig, maar erg leuk. Er zijn continu plekken waar we het nieuwe album kunnen promoten en bijna elk radiostation draait de single. Dat is best wel een raar gevoel. Het is een album geworden waar ik volledig achter sta en waar geen enkel compromis is gedaan. Ik had in mijn hoofd hoe ik het wou en zo is het ook gedaan. Dat het nu goed uitpakt en iedereen het oppikt is super.” Dat ze geen enkel compromis heeft gedaan, komt mede door de samenwerking met co-schrijver Nate Campany en producer Joshua Crosby. “Ik was bezig met de mix van het vorige album en kwam Nate tegen en dat klikte gelijk. Hij schrijft ook voor Ilse DeLange en wou graag met mij samenwerken. Via de e-mail bleef het contact en hij had een vriend (Joshua Crosby) die graag wou produceren. Van het een kwam het ander en na een ontmoeting bleek we op één lijn te zitten en zijn we aan het werk gegaan.” Met haar band vloog ze naar Nashville om het album op te nemen. “Josh komt daarvandaan en het werkt wel prettig wanneer je helemaal weg bent uit je dagelijkse leven in Nederland en je volledig te focussen op het proces. En ook is het Amerikaanse geluid toch terug te horen op de plaat.”

Met haar enthousiasme voor het festival heeft Sanne meerdere muzikanten om haar heen aangestoken met het Play the Blues virus. Zwollenaar Erik Nijmeijer staat dezelfde dag ook op het podium met de Backcorner Boogieband maar zingt ook mee in de ‘bluesband’ van Sanne. ‘Erik speelt inderdaad mee! Ik neem ook Bauke Bakker (drummer Bertolf, Cool Genius) mee en misschien bel ik Erwin Nijhof ook nog wel even. Die staat er toch ook?’

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.