meer onkruid op de stoep in raalte en heino

Binnenkort start de gemeente Raalte met het bestrijden van onkruid in verhardingen. Net als in voorgaande jaren gebeurt dat door het onkruid, na infrarood-dectectie, met een bestrijdingsmiddel te bespuiten. Het onkruid sterft dan af. Het onkruid wordt in twee rondes bestreden: één keer in het voorjaar en één keer in september/oktober.

In Heino en Raalte kan dit jaar slechts één keer het onkruid bestreden. Dit komt door de werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Voor de aanleg van dit netwerk worden bijna alle stoepen opengebroken. Bestrijding kort voor het openbreken van de stoepen is zinloos. De stoepen in de kern Raalte worden daarom in de eerste ronde niet behandeld, maar wel in de tweede ronde meegenomen.

In de kern Heino worden de stoepen tijdens de eerste ronde wel, maar tijdens de tweede ronde niet behandeld. Dan wordt in Heino het glasvezelnetwerk aangelegd.

Door deze eenmalige wijziging voorkomt de gemeente dat het milieu onnodig wordt belast. Het gevolg is wel dat er op de stoepen in Raalte en Heino meer onkruid groeit dan u gewend bent.

In de overige kernen bestrijdt de gemeente het onkruid op de normale wijze. De aanleg van het glasvezelnetwerk start in deze kernen pas na de maand november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.