medine houdt dit weekend open dag

Stichting Cultureel Centrum Medine Raalte houdt op zaterdag 2 en zondag 3 juni weer open dagen. Dit jaar wordt het nog groter aangepakt dan voorgaande jaren. “Het standaardgebeuren zoals rondleidingen en diensten bijwonen zal blijven door gaan. Elk jaar willen wij wat veranderingen brengen en elk jaar breiden wij onze activiteiten uit. De opendagen zal geopend worden door wethouder Gosse Hiemstra en het zal plaats vinden op zaterdag 2 juni om 12.00 uur. Hierbij is ook iedereen welkom”, vertelt Bülent Köse.

Gedurende twee dagen is iedereen welkom. “Het is voor iedereen toegankelijk en ook wordt er rekening gehouden met invaliden. Wij verwachten zo’n elk jaar in totaal 1200 bezoekers. Dit jaar hopen wij meer omdat wij een feestelijke zaterdagavond gaan houden. Bezoekers kunnen op hun gemak een bezoek brengen waar hun kinderen hun gang kunnen gaan bijvoorbeeld op springkussens, spelletjes etc. (Landstede Raalte). Dat kan op zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.”

Zaterdagavond vanaf 18.00uur zal een sponsor receptie gehouden worden. “Sponsoren die onze opendagen hebben gesponsord en niet sponsoren zijn van harte welkom. Het idee erachter is netwerken te creëren. Met een hapje en een drankje willen wij laten zien wie wij zijn en wie weet in contact kunnen komen met Turkse ondernemers in en van buiten Raalte.”

Er is genoeg te doen voor jong en oud. Kinderen kunnen plezier maken op springkussens en spelletjes. Ook zal er voor kinderen een ballonwedstrijd gehouden worden. “Wat wij voor het eerst organiseren is het avondprogramma die zaterdagavond plaats vind van 18.00uur t/m 23.00uur. Onder een feestelijke omgeving, sfeerverlichting en vuurkorven zal een DJ uit Rotterdam voor een gezellige avond voor zorgen. Zondag kun je genieten van een Folklore groep die veel gevraagd wordt in Nederland. (Zeybek)”

Om 14.00uur kun je na de middagdienst luisteren in de Moskee naar Ilahi (Turkse liederen). Deze wordt uitgevoerd door een bekende groep uit Deventer. Echt een aanrader. Er zal ook een ballonnenwedstrijd georganiseerd worden voor kinderen. Zondagmiddag rond 18.00uur zal een verloting plaats vinden. Alle cadeaus van de verloting zijn allemaal gesponsord.

“Wat onmisbaar is bij ons is het lekkere eten uit de Turkse keuken. Wat wel nieuw is, is Cag Kebab. Echt een aanrader. Als je dat een keer hebt gehad, zal je het nooit vergeten. Voor de rest hebben wij Döner, Adana kebab, scholfilet, Loempia, Gözleme, lahmacun en nog veel meer.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.