marsman vorige wk had ik alles goed

Maar als Marsman eens heel diep na denkt, voorspelt hij toch dat Nederland en Duitsland de finale gaan halen. “En ik denk dat Nederland gaat winnen. De vorige keer in de oefenwedstrijd wonnen de Duitsers met 3-0, nu in de finale gaat Nederland winnen. Ja ik denk er erg lang over na, maar dat komt omdat ik vorig jaar, met het WK in Zuid-Afrika, alles goed had voorspelt. Dat Nederland en Spanje in de finale kwamen en Spanje uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Dus ik mag het nu niet verkeerd hebben natuurlijk.”

De voorspelling dat Nederland Europees Kampioen gaat worden is niet zomaar nattevingerwerk. Marsman sprak met Bert van Marwijk over de voorbereidingen. “Bert heeft geleerd van het WK in Zuid-Afrika. Hij zegt ook tegen die jongens ‘we gaan voor de eerste plaats’. Ze gaan er dus met de gedachte heen om te winnen. Laatst sprak ik met Frank de Boer en ik vroeg hem: ‘Waarom heeft Nederland na ’88 nooit meer een grote prijs gewonnen?’ Hij vertelde mij dat ze nooit met de insteek naar een toernooi zijn gegaan, om alles te winnen. Ze gingen er heen met de gedachte ‘we zien wel’. En dat heeft Bert nu wel goed in de gaten, hij geeft ze geen excuus meer om niet voor de eerste plaats te gaan. Alle oefenwedstrijden zijn zorgvuldig gepland, familieweekenden, er is overal aan gedacht. De wedstrijd tegen Bayern München tellen we dan even niet mee hè.”

“Bert zorgt dat de voorbereiding goed is, want tijdens het toernooi moeten de jongens het zelf doen”, aldus Marsman. “Hij kan natuurlijk altijd wisselen, maar de directe invloed van een coach aan de zijlijn tijdens de wedstrijd is niet meer zo groot.”

“Oh Nick dacht Nederland het niet zou halen?”, lacht Marsman. “Nou ja goed, het blijft voorspellen natuurlijk. We kunnen niet in de toekomst kijken.”

Op het EK in Polen en Oekraïne zullen twee Nederlandse trainers strijden voor de Europese titel. Naast Van Marwijk zal ook Dick Advocaat langs de zijlijn staan, als bondscoach van Rusland. “Dick heeft wel een goede selectie en ik geef ze ook een grote kans om de poulefase door te komen, maar de finale zie ik ze niet halen. Rusland heeft vaak moeite met hard spelen.”

Marsman hoopt een wedstrijd op het EK mee te pakken, de rest kijkt hij gewoon voor de buis in Raalte. Welke dat is? “Nederland-Duitsland natuurlijk!”

Doe ook mee met de EK-pool. Surf naar staging2.ek.nucentraal.nl en schrijf je in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.