loes adegeest regiokampioen wielrennen

Het was een bizarre wedstrijd, waarin Hanzerenster Loes Adegeest uiteindelijk twee keer de eindsprint bovenop de Luttenberg won. De wedstrijd ging om het kampioenschap bij de nieuwelingen dames van de districten Oost en Midden. Op hetzelfde parcours gingen, met steeds een minuut ertussen, eerst de nieuwelingen mannen, toen de junioren dames en daarna de nieuwelingen dames van start.

Na een aantal ronden reden de velden behoorlijk door en langs elkaar, wat voor heel wat verwarring en soms ook frustratie bij de renners zorgde. Al in de eerste ronde moest Loes met een mede-ontsnapster vol in de remmen omdat een volgauto ze niet had opgemerkt en in de bocht van een smal weggetje stopte.

Later in de koers overkwam Loes dat nóg een keer. Door achteraan te fietsen en ook door op kop het tempo te drukken, kwam ze weer op krachten. Eén ronde te vroeg werd vervolgens de laatste ronde aangekondigd, waardoor de nieuwelingen al afsprinten.

Hierdoor viel het peloton junioren en nieuwelingen uit elkaar, waarna Loes’ nichtje, Romy Adegeest, haar weer terugbracht tot voorin het peloton. Loes won vervolgens de echte eindsprint ook en mag zich dus uiteindelijk de zeer terechte winnares van deze regio noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.