leontien het voelt goed

terdam of Rotterdam Alexander. Raalte loopt als het ware met ons mee en dat is heel prettig.”

Inmiddels hebben 4500 dames zich ingeschreven voor het evenement in Raalte, daarmee zit het bommetje vol. Wie nu nog mee wil rijden, mag de organisatie bellen om te vragen of er afmeldingen binnen zijn gekomen. De dames die wel mee mogen fietsen, leggen onder leiding van Leontien een route van 35 of 69 kilometer af. Dat mag op sportieve wijze, op de wielrennerfiets, maar ook lekker gemoedelijk op een ‘gewone’ fiets. Het startpunt is op de Domineeskamp. Daar wordt het evenement om 10.15 uur officieel afgetrapt. De eerste fietsers starten om 10.30 uur.

Dat Leontien Ladies Ride die dag te gast is in Raalte, komt mede op het conto van burgemeester Piet Zoon. Hij werd enthousiast gemaakt door één van zijn medewerksters die aan een eerdere editie in Zwolle had meegedaan en bewoog vervolgens hemel en aarde om het evenement naar Raalte te halen. En dat lukte. “De burgemeester is superenthousiast en verleent ons alle medewerking”, vertelt Leontien. “En ook Maaike Heethaar betekent veel voor ons. Betere ambassadeurs kun je je niet wensen.”

Eerder ging een vast deel van het inschrijfgeld van de Leontien Ladies Ride naar Pink Ribbon, dat is gewijzigd. “Maar nog steeds bestaat de mogelijkheid om een vrije gift te doen aan de organisatie. Daarbij hebben we het inschrijfbedrag verlaagd. In eerste instantie gaat het bij Leontien Ladies Ride ook om beweging. Ik zie mezelf echt als bewegingsambassadrice voor de vrouw. Neem bijvoorbeeld de Amstel Gold Race. De meeste deelnemers zijn man. En de vrouwen mogen met de kinderwagen langs het parcours staan kijken. Leontien Ladies Ride is bedoeld om de vrouwen eens een dag de zinnen te laten verzetten en in beweging te krijgen.”

Meer informatie op staging2.leontien.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.