lekkere brandnetelovenschotel een workshop

Een lekkere brandnetelovenschotel. Kom naar de workshop

’t Natuurlijk Huus in Raalte houdt 26 mei van 13.30 tot 17.30 uur een workshop ‘eten uit de natuur’. Vooruitlopend op die workshop plaatsen we de komende dagen iedere dag een recept van producten die je zo uit de natuur kunt halen. Gratis en voor niets. Maar net zo belangrijk: hartstikke lekker.

Tijdens de workshop leer je er meer over. Wat is er allemaal te eten uit de natuur? En hoe maak je dat klaar? De workshop start met een lezing daarover, daarna gaan de deelnemers de natuur in om ‘boodschappen te doen’. Tot slot wordt een driegangen maaltijd gekookt en natuurlijk opgegeten. Op het menu staat soep, salade, kruidenboter en pesto. Michiel Bussink geeft de workshop. Hij schreef het boek Lekker Landschap.

Kosten voor de workshop zijn 35 euro. Opgeven moet via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Brandnetel ovenschotel (4 personen)

Inhoudelijk heeft de brandnetel wel karakter. Het is een plant die veel mineralen (o.a. kalium, calcium en ijzer) bevat en alsof het niet genoeg is zitten er ook nog grote hoeveelheden vitaminen A, B en C in. De brandnetel is klaar te maken als spinazie, gestoofd met een eitje maar is ook te gebruiken in de soep en in de stamppot en, lekker culinair: op een pizza met mozzarella.

Benodigdheden

350 gram jonge brandnetel toppen of bladeren (gewassen en kleingesneden)

2 eetlepels olie

1 grote ui (in blokjes)

150 gram kaas (geraspt)

125 gram gekookte zilvervliesrijst of gierst

4 eieren

4 eetlepels room (ongezoet)

8 eetlepels melk

Bereiding

Zet de uitjes aan in wat olie en voeg de brandnetels toe. Even laten sudderen tot de brandnetels gaar zijn. Maak op smaak met wat peper, zout of bouillonpoeder.

Kluts de eieren met room en melk door elkaar en voeg wat zout toe.

Roer rijst (of gierst), eier-mengsel, brandnetels en de helft van de geraspte kaas door elkaar en schep het in een ingevette ovenschaal. Strooi de rest van de kaas eroverheen en zet de schaal in een flink warme oven (200-220 C). Laat de schaal ongeveer 20 minuten in de oven staan totdat de kaas mooi gesmolten is. Versieren met wat peterselie (of gedroogd zevenblad) en serveren met een tomaten- of wortelsalade.

Eet smakelijk!

Kijk ook eens op staging2.hetnatuurlijkhuus.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.