landstede studenten druk voor maatschappij

De studenten van Landstede Raalte waren afgelopen week erg druk in de weer voor de maatschappij. Zo gingen er stagiaires van KindActief met de spelenkar langs bij basisschool De Korenbloem en bij De Ieme. Twee stagiaires hielpen De Rietkraag tijdens het overblijven met het gereedmaken van de overblijfruimtes en het goed laten verlopen van het overblijfuurtje. Ook hielp er een stagiaire met peutergym in Luttenberg.

Ook zorgde Landstede SportEve voor twee sportdagen. Jasper Kok organiseerde samen met de gemeente Dalfsen een sportdag in voor de basisscholen van deze gemeente waarbij Jasper de helft van de spelen voor zijn rekening nam.

De honderden kinderen van de groepen 5/6 en 7/8 gingen in circuitvorm zestien sport- en spelonderdelen langs. De spelen, die werden georganiseerd Landstede SportEve waren onder andere Krabbenbal, duovolleybal met een handdoek en hakobal.

De dag begon voor de kinderen om 09.00 uur en duurde tot ongeveer 14.30 uur. Op alle onderdelen waren enthousiaste studenten aanwezig die ook vooraf de handen uit de mouwen staken om alles op tijd klaar te zetten en snel weer te verplaatsen toen er een steekvliegen plaag bleek te zijn op één van de velden. Na een snelle herverdeling van de spelen ging alles weer soepeltjes verder en half drie gingen de vrolijke maar uitgeputte kinderen weer naar huis

William Bax organiseerde namens Landstede SportEve Salland ook een sportdag, deze was in Heeten. SportEve was van deze sportdag niet de mede organisator maar in Heeten werd alles van het begin tot het eind door SportEve georganiseerd. De groepen 7 en 8 van de basisscholen in Marienheem, Luttenberg, Broekland en Heeten waren hiervoor uitgenodigd. Helaas moest de basisschool in Broekland afzeggen.

Ondanks dat waren er meer dan tweehonderd kinderen. De kinderen gingen in circuitvorm vijftien sport- en spelonderdelen langs. De spelen die georganiseerd werden door William waren onder andere honkbal, speerwerpen en hoogspringen. Omdat deze dag erg zonnig en warm (31 graden) was werd er extra ranja geschonken en werd er omgeroepen dat de kinderen zichzelf goed moesten beschermen. Op het eind van deze dag werd er een watergevecht gehouden. Alle kinderen hebben zich prima vermaakt.

Sportdag scholen Lemelerveld

Onder stralende omstandigheden werd op 24 mei de jaarlijkse sportdag gehouden. De drie basisscholen in Lemelerveld hadden hun groepen 5 tot en met 8 afgevaardigd. In de ochtend werd er in circuitvorm gesport. Timco Bos van SportEve Salland had de organisatie van de helft van de spelen en het doordraaischema voor zijn rekening genomen. Studenten van Landstede waren verantwoordelijk voor de begeleiding van de diverse onderdelen. Er waren verschillende clinics, zoals voetbal, handbal, volleybal en tennis.

Daarnaast waren er een aantal samenwerkingsspellen op de velden uitgezet. Het warme weer zorgde ervoor dat er liters water en ranja doorheen zijn gegaan. Gelukkig had de EHBO weinig te doen. De onderlinge sfeer in de teams was goed. De groepen 5/6 en 7/8 die ’s ochtends nog apart hun programma afwerkten, waren in de middaguren gemixt. Er werd toen slagkastie gespeeld, onder aanmoediging van de vele supporters langs de kant van de lijn. Alle leerlingen hebben vier wedstrijden gespeeld.

Daarna was het wachten op wie er in de halve finales aan mocht treden. Uiteindelijk stonden de Haviken en de Orka’s in de finale en na afloop gingen de Haviken er met de eerste prijs vandoor. Na afloop was er voor iedere deelnemer nog een oranje handklapper. Met een mooie sportzomer in het vooruitzicht is dit altijd handig. De organisatie en alle deelnemers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde activiteit.

Donderdag en vrijdag waren de sportvelden tegenover Landstede aan de Zwolsestraat het toneel van een groot sportfestijn. Meer dan 600 scholieren van alle basisscholen in Raalte deden er aan mee. 115 mbo-ers van Landstede organiseren de dagen. Het is geen uitzonderlijk tafereel rond deze tijd van het jaar; een sportdag. Het feit dat de dag volledig is georganiseerd door mbo-ers is wel bijzonder. Studenten van de opleiding Onderwijsassistent, waaronder ook de volwassenen-tak van de opleiding, legden de contacten met de gemeente, met de beheerders van de velden en met alle Raalter basisscholen. Ze zijn verantwoordelijk voor de totale organisatie van het festijn.

Een leerzame opdracht. Zo leerzaam zelfs dat het project in de lessen is geïntegreerd. Ook de studenten van de opleidingen Sociaal Agogisch Werk, Helpende Zorg & Welzijn waren nauw bij de organisatie betrokken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.