jeugdwielerronde trekt record deelnemers

Het was druk en gezellig op Carmel Wielerpark Ramele. Uit Nederland, maar vooral uit Drenthe, Overijssel en Gelderland, waren de wielrennertjes met hun familie neergestreken in Raalte. Verdeeld over zeven categorieën, in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar, streden de jeugdrennertjes om de tientallen prijzen. Ook was er een Rabo Dikke Banden Race, voor jongens en meisjes die niet aan wielrennen doen, maar wel te porren zijn voor een wedstrijdje op de fiets.

Het werden zware wedstrijden. Op Carmel Wielerpark Ramele stond een straffe wind, die veel van de rennertjes vroeg. Van de CRT-deelnemers was Max Kroonen het meest succesvol. De elfjarige Diepenvener eindigde in categorie 5 op een eervolle zevende plaats. “Het is mijn derde beker van dit seizoen”, vertelde de trotste Max na afloop. “In de voorlaatste ronde had ik een dip, maar in de laatste ronde kwam ik gelukkig weer op gang. Toen de sprint begon reed ik op de negende plek, maar ik kon er nog twee inhalen.”

Max vond het een zware wedstrijd, Chiel Schulten was er nog erger aan toe. De twaalfjarige Raaltenaar, brugklasser op het Carmelcollege, lag al om acht uur in zijn bed. Toch wilde hij de pers wel te woord staan. “Ik ben helemaal kapot, ik heb echt heel zere benen en zere knieën. Er was veel wind, heel veel wind.” Chiel viel met zijn elfde plaats in categorie 6 net buiten de prijzen, maar was toch gelukkig. “We werden door het peloton gelost. Met vijf man reden we kop over kop terug naar voren. We reden gemiddeld 37-38 km per uur. Ik was al lang blij dat ik er weer bij zat. Toen de finish kwam, zat ik zelfs voorin, en kon ik meesprinten om de prijzen.”

Bij de Rabo Dikke Banden Race wonnen de vijfjarige Jonathan van Asselt en de achtjarige Paulien Vrancke in hun leeftijdscategorie.

Over twee weken organiseert CRT alweer de volgende wielerwedstrijd. Op het parcours in Luttenberg staan op Tweede Pinksterdag de Districtskampioenschappen Oost van de KNWU op het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.