jeugdtoneel op de planken in nieuw heeten

De jeugdgroep van toneelvereniging ‘Spots’ speelt al weer voor het zesde jaar een toneelstuk in het Timmermanshuis in Nieuw Heeten. Het ontstaan van de jeugdgroep is te danken aan de vele bezoekers aan de jaarlijkse toneeluitvoering van ‘Spots’. Niet alleen volwassen bezoekers genieten hier jaarlijks van, ook de jeugd komt hier in grote getalen op af.

Door deze enthousiaste jeugdige bezoekers is het idee binnen de vereniging ontstaan om de jeugd van Nieuw Heeten en omstreken ook de kans te geven toneelervaring op te doen. In 2006 hebben Gerard Hazelhekke, Ineke Hagen en Agnes van der Burg de stoute schoenen aangetrokken. Zij zijn een cursus ‘Toneelregie voor Jongeren’ gaan volgen in Zwolle.

Met deze ervaringen en een certificaat op zak is de jeugd van 13 tot 18 jaar in en om Nieuw Heeten benaderd via de Dorpskrant. Maar liefst twaalf potentiële toneelspelertjes meldden zich aan via deze advertentie! Door deze twaalf jongeren is het eerste toneelstuk ‘Rick van der Plas en het Tai-Jie-Rijk’ na veel repeteren in 2007 ten tonele gebracht.

Na deze succesvolle eerste ervaring is het enthousiasme alleen maar groter geworden. Ook zijn er uiteraard verbeterpunten naar voren gekomen. De jeugdgroep wilde een toneelstuk spelen dat herkenbaar is voor henzelf en het publiek. De toneelstukken ‘Vet goed’ -over een afslankkliniek- en ‘Stop! Mijn stoppen slaan door’ -over een jeugdgroep die een band wilde oprichten- zijn te zien geweest op het toneel in Nieuw Heeten. In het laatste stuk werd zelfs live muziek gemaakt op het toneel.

De jeugd meldt zich steeds massaler aan voor het toneelspelen, daarom hebben ze dit jaar voor het toneelstuk ‘Soap op de Camping’ kunnen kiezen waar maar liefst 18 spelers (5 jongens en 13 meisjes) in voorkomen.

De regie is dit jaar in handen van Agnes van der Burg en Gerard Hazelhekke, met assistentie van Ineke Hagen en Annelies van Schooten.

Het toneelstuk wordt op vrijdag 11 mei om 19.00 uur opgevoerd, zaterdag 12 mei wordt het om 20.00 uur op de planken gebracht. Beide voorstellingen zijn te zien in het Timmermanshuis. Kaarten zijn te bestellen bij Agnes van der Burg (0572-321658 / agnesvanderburg@home.nl). Zie ook staging2.toneel-spots.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.