jarno jonker weer op de hoogste trede

Jarno Jonker van Beck’s BMW heeft tijdens de Ducati Club Races in Assen, vorig weekend, weer de eerste plaats weten te bemachtigen. Vorig weekend was er een eerste training. Het begon echter na een paar rondjes te regenen en de meeste coureurs gaven de training op, om het ’s middags nog een keer te proberen. Bij de middag training zag het er beter uit. Het was droog en het zonnetje scheen af en toe. Wel was er veel wind.

Jonker zat er vanaf het begin al goed bij. Hij had al snel de derde trainingstijd te pakken en in de laatste ronde schoof hij nog een plaatsje op naar de tweede tijd op 0,6 achter Niek Leeuwis.

Bij aanvang van de wedstrijd had Jarno een goede start en dook als vierde de eerste bocht in. Vlak achter Ton Groot, Niek Leeuwis en kop loper Jan Frank Bakker. Bij de eerste doorkomst lag Jarno al derde en ging hij de strijd aan met Niek Leeuwis. Jan Frank Bakker had toen een kleine voorsprong. Na een paar rondjes sloeg echter het noodlot toe voor Absaf coureur Bakker en toen even later bij Niek Leeuwis het schakelpedaal afbrak was het voor Jarno makkelijk om langzaam weg te rijden van de onfortuinlijke Absaf coureurs die nog wel als tweede en derde finishten. Yrjo van der Meijden werd knap vierde, als eerste Honda coureur van de vloot Honda’s die aan de start stonden. Guus van Gool werd vijfde en Gerard van de Brom zesde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.