jarno jonker weer eerste

Voor de derde keer op rij was de hoogste trede voor Jarno Jonker op de Becks BMW bij de Classics op het prachtige circuit van Hengelo (Gelderland). Dit zeer tegen onze verwachting in want de beide ABSAF coureurs Niek Leeuwis en Jan Frank Bakker waren ons het hele weekend te snel af.

Zaterdag ochtend al om 9.00 uur was de eerste training, Jarno trainde de tweede tijd en Boy vocht zich aan het eind nog naar een mooie vijfde plaats. Voor aanvang van de tweede training al op vroeg op de middag hadden de leden van de CMRCH Bennie Jolink van Normaal uitgenodigd om een paar rondjes te rijden op een BSA. Dit tot groot genoegen van de diverse aanwezigen. Guus van Gool reed met zijn Norton Manx mee als de bekende Bertus op z’n Norton.

Nadat Bennie plaats had genomen in de pitstraat na eerst nog als erelid van de CMRCH te zijn benoemd konden we beginnen aan de tweede training. Dit ging op zich prima al moest Jarno toch duidelijk z’n meerdere erkennen in de beide ABSAF -coureurs.

De BMW voelde ook niet erg strak aan. Door nog niet bekende oorzaak heeft de BMW veel carterdruk en gooit hij er bij elke zware belasting nog al wat olie uit het carter die dan weer in de ontluchtingsbak op gevangen word. Dit wordt nog zoeken deze week voor de Pinksterrace in Oss. Jarno had uiteindelijk de derde trainingstijd met Yrjo van der Meyden keurig als vierde. Boy kwam toch nog wat vermogen te kort en strandde uiteindelijk op de tiende trainingstijd.

“We hebben de motoren goed nagelopen, alles leek goed. Zondagochtend hadden we al om 8.30 uur de warming up en om 11.00 uur de wedstrijd. Dat de wedstrijd zo vroeg was kwam ons wel goed uit. Opa en Oma Beck gaven die middag een feestje ter ere van hun verjaardagen deze maand van respectievelijk 81 en 79 jaar. Opa Beck was zondag ochtend ook aanwezig op de Vasselring, waar hij jaren als baancommissaris heeft gestaan. Hij genoot zichtbaar van de overwinning van Jarno”, zegt Jan Beck

Jarno had een goede start vlak achter Niek Leeuwis maar al vrij snel ging Jan Frank Bakker de BMW voorbij. De beide ABSAF coureurs gingen er met grote stappen vandoor waardoor Jarno alleen op de derde plaats reed en een eindje daarachter reed Yrjo van der Meyden.

Boy was in een gevecht gewikkeld met Bernard Bakker om de negende plaats. De altijd perfect uitziende ABSAF van Bakker senior was aardig wat sneller dan de BMW van Boy, maar Boy kon hem toch goed volgen. Echter na een ronde of zes gaf de BMW het op, het vermogen was ineens weg en na een grote rook wolk heeft Boy de motor aan de kant moeten zetten om daarna heel enthousiast z’n teammaat aan te moedigen, die nog steeds derde lag.

Echter een paar rondjes voor het einde van de wedstrijd klonk er ineens door de speakers dat Niek Leeuwis stil was gevallen en toen een ronde later ook Jan Frank Bakker stil viel kwam Jarno totaal onverwachtst als eerste door en kon hij de wedstrijd winnend afsluiten. Yrjo werd hierdoor heel knap tweede, al zou Gerard van de Brom hem op meet nog bijna verschalken. Zo stonden er dus een BMW en twee Honda’s op het podium.

Ernst Hagen die steeds beter gaat met de vier cilinder Honda werd vierde, net voor Jarno Onstenk en Guus van Gool als vijfde en zesde. Deze onverwachtste overwinning was wel een heel mooi verjaardagscadeau voor Beck senior.

We moeten de hele week voor Oss flink sleutelen om de BMW’s weer top te krijgen. Na controle maandag bij de BMW van Boy bleek er een gat in de zuiger te zitten en de motor van Jarno lijkt ook niet helemaal fris meer.

Er lagen wat metaalsplinters in de oliepan, dus dat wordt ook heftig sleutelen aan beide fietsen. Het blok gaat helemaal uit elkaar in de hoop iets te vinden waar de metaal deeltjes weg komen. “Hopelijk krijgen we de motoren weer op tijd klaar voor het Pinksterweekend in Oss waar we twee wedstrijden hebben in dat weekend.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.