ipads voor testpanel igeranium

Het testpanel van het iGeranium-project in Olst-Wijhe heeft vorige week iPads ontvangen van wethouder Ans Otterloo.

Het project ondersteunt zorg en zelfredzaamheid op een moderne manier en draagt bij aan de wens van ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen in het eigen dorp. Naast zorg is er aandacht voor het welzijnsaspect van deze doelgroep, zoals sociale contacten en activiteiten.

De iPad kan straks bijvoorbeeld worden gebruikt om te beeldtelefoneren met zorgaanbieders, gemeente of woningstichting. En mensen kunnen op de iPad zien wie er voor hun eigen voordeur staat, een spelletje doen of via de webcam een kerkdienst volgen. Verder wordt er gewerkt aan een zorg-agenda, waarvan zowel de cliënt, mantelzorgers als de professionele zorgverlener gebruik kan maken.

De naam iGeranium werd onthuld en toegelicht door Angelieke Huisman, directeur van het Kulturhus. De naam symboliseert de overgang van binnenshuis naar buiten. Nieuwe technologie gaat hand in hand met fysieke ontmoetingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.