hiemstra krijgt programmaboekje hoftheater

Theaterdirecteur Jos van den Born heeft deze week het programmaboekje 2012-2013 van het HOFtheater aangeboden aan de nieuwe wethouder van Cultuur Gosse Hiemstra. Op de voorkant van het nieuwe programmaboekje staan twee theatrale dames afgebeeld met bouwhelm, oorbeschermers en hamer om aan te geven dat gedurende de nieuwbouw komend seizoen de voorstellingen gewoon doorgaan.

Na de overhandiging gaf Jos van den Born een toelichting op het komend seizoen. “Het wordt een bijzonder seizoen, waarin veel gaat gebeuren. Vanaf deze week wordt begonnen met het slopen van alle bouwdelen behalve de theaterzaal. De theaterzaal zal worden verbouwd en is in november 2012 gereed met een groter podium. De andere gebouwdelen zijn pas gereed in het najaar van 2013, dus komend seizoen zal de foyer worden vervangen door een tent. Natuurlijk gaan we ons uiterste best doen om ook daar een theatersfeer te creëren. In elk geval komen we ons publiek ook wat tegemoet in de prijs van de consumptiemunten. Die verlagen we in dit seizoen naar 1,50 euro.”

Het programma van 2012-2013 staat bol van de grote namen, zoals Guido Weijers, Javier Guzman, The Dutch Eagles, Normaal en Erwin Nyhoff. Het boekje komt dit jaar iets later uit dan anders. Dat heeft te maken met de lancering van de nieuwe website met daarbij de mogelijkheid om ook in de voorverkoop de kaarten online te bestellen. Dat kan vanaf maandag 21 mei.

Voor het eerst wordt het programmaboekje niet meer huis-aan-huis verzonden, maar per post aan de bezoekers van het HOFtheater van de afgelopen drie seizoenen. Het boekje wordt van 16 tot en met 18 mei bezorgd. Iedereen die het boekje na het weekend niet heeft ontvangen, kan het aanvragen door een e-mail met persoonlijke gegevens te sturen aan info@hofinsalland.nl. Op staging2.hoftheater.nl is het nieuwe programma al wel te bekijken. Vanaf 9 juli start de online losse verkoop en vanaf 4 september is het ook weer mogelijk om telefonisch of aan de balie van de VVV/ANWB in Raalte kaarten te kopen.

Bestelt een klant tijdens de voorverkoop (van 21 mei t/m 2 juli 2012) kaarten, dan krijgt hij € 1,00 korting per ticket. Bovendien krijgt iedereen die minimaal vijf voorstellingen bestelt, er één gratis voorstelling bij. Bij een boeking van negen of meer voorstellingen, geeft het HOFtheater een seizoenspas cadeau, die tijdens seizoen 2012-2013 gratis toegang, geeft voor alle niet-uitverkochte voorstellingen.

De Tweede Kamer heeft onlangs besloten om de BTW verhoging voor theaterkaartjes, die vorig jaar inging, terug te draaien. Jos van den Born: “We zijn we uiteraard erg blij met deze beslissing. Maar onze prijzen voor het komend seizoen hadden we wel gebaseerd op 19% BTW. Onze brochure lag al bij de drukker, ons kaartverkoopsysteem was al ingericht en we konden ook niet meer met de artiesten gaan onderhandelen over een nieuwe prijs. Toch willen we het publiek wel laten profiteren van die BTW-verlaging. Daarom bieden we het pauzedrankje gratis aan (ongeacht wat men neemt) en is er géén pauze, dan krijgt men dat drankje na afloop!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.