het is hommeles binnen brandweer raalte

De brandweer in Raalte moet het nu dus met drie in plaats van vijf bevelvoerders doen. Maar de drie resterende bevelvoerders draaien geen extra diensten, waardoor er gaten in het dienstrooster vallen. Een forse onderbezetting dus.

De oorzaak komt volgens verschillende bronnen voort uit de overgang naar de veiligheidsregio’s. “De mensen die nu voor de veiligheidsregio werken, snappen de essentie van vrijwilligers niet. Alles heeft te maken met motivatie en je motiveert vrijwilligers niet door ze dingen af te nemen. Organisatorisch moeten er heel wat dingen veranderen.”

Volgens onze informanten is korps Raalte lang niet het enige korps waar dit soort problemen zich voor doen. “Vanuit de veiligheidsregio mag je als vrijwilliger niets meer. Bij de brandweer wil je niet alleen uitrukken voor ellende, je wil ook klaarstaan voor de gemeenschap. Maar helpen in de buurt, bij de Stöppelhaene of bij Sinterklaas mag niet meer. Terwijl je daar wel allerlei dure beroepskrachten van de politie en ambulancedienst ziet.”

De waardering voor de belangeloze inzet is volgens verschillende bronnen steeds minder aan het worden. “We worden steeds vaker afgezeikt door regelgeving van hogere hand.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.