het ek wordt alvast in heino gespeeld

Aan het toernooi, dat op zaterdag om 08.30 uur op Sportpark de Kampen afgetrapt wordt, doen ruim 800 voetballers mee. Deze spelers zijn allemaal tussen de 11 en 17 jaar. Vier uur na de eerste aftrap, vindt de officiële opening plaats. Het wordt een Koninklijke opening met medewerking van muziekvereniging Ons Genoegen. De teams die de finale op zondagmiddag weten te behalen, betreden onder begeleiding van de officiële Champions League tune het veld betreden. Voor de winnende teams is er zondag om 17.30 uur een prijsuitreiking. De voorzitter, de spelers van het eerste elftal van Heino en profvoetballer Joran Pot, reiken de prijzen uit aan de winnaars.

De laatste jaren staat de PompCup in de top drie van alle georganiseerde internationale toernooien in Nederland. “Dit komt door de strakke planning die we elk jaar op orde hebben”, laat Maike Smeenk, PR-vrouw van de PompCup organisatie, weten. “We hebben bijna 220 vrijwilligers, we leveren scheids- en grensrechters en we doen naast de wedstrijden ook veel er omheen.” Vorig jaar was er de ‘penalty cup’, maar dit jaar is er iets nieuws bedacht. Een element genaamd; de ‘dropshot’, waarbij de deelnemers een bal door een basket van zeven meter hoog moeten mikken. “Dit loopt als een rode draad door het toernooi heen. Dit jaar hebben we ook aan de toeschouwers gedacht, want naast de jonge voetballers kunnen alle overige aanwezigen hier aan mee doen. Na het succes van de voetpluim van vorig jaar, een voetbalvariant van het badmintonpluimpje, houden we dit jaar een voetpluimtoernooi waar iedereen vrijwillig aan mee kan doen”, aldus Smeenk. “Ook hier vallen prijzen mee te winnen.”

Net als vorige jaren staan er weer kraampjes en tentjes waar eten en drinken gehaald kunnen worden. De wedstrijden van de jongens en meisjes beginnen beide dagen om 8.30 uur en is voor alle belangstellenden toegankelijk. Smeenk: “Het is een heel goed bezocht toernooi, we verwachten net als vorige jaren tussen de duizend en tweeduizend toeschouwers aan te trekken.”

Voor het tweede lustrum van volgend jaar staan ook alweer veel vernieuwingen op de planning, maar daar kan de organisatie nog niets over vertellen.

Voor een sfeerimpressie kun je de foto’s van vorig jaar op de website bekijken staging2.pompcupheino.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.