haarle maakt zich op voor dorpsfeest

De constante toestroom van nieuwe ideeën zorgt er ook voor dat het programma van het Haarles Feest telkens nieuwe impulsen krijgt. Maar een vaste waarde is de cabaretvoorstelling, waarmee het feest al jaren begint. Dit jaar is het trio Kampman, Niewold en Deiman te gast met de dialectvoorstelling ‘Doe normaal dikkop’. Aanvang is om 20.30 uur. De tent is geopend vanaf 20.00 uur. Het vrijdagprogramma start om 18.30 uur met een mountainbiketocht onder leiding van ‘De Vrienden van de fiets’. De minimumleeftijd is 12 jaar. Zonder helm is deelname niet mogelijk. De kermis wordt rond 19.00 uur geopend met een doffe knal. “Die zal dit jaar wat minder hard zijn dan vorig jaar”, belooft Robbert alvast. “We openen elk jaar met een carbidschot, maar dat ging vorig jaar wel erg heftig.” Daarna wordt onder het toeziend oog van een prominent de kermisvlag gehesen. Rond 19.00 uur staat de jaarlijkse ballonnenwedstrijd voor de basisschooljeugd op het programma. Voor de ballon die het verst komt, ligt er een mooie prijs klaar. Nieuw dit jaar is de ‘Dolle Taarten Zeskamp’ voor de basisschooljeugd van groep 5 tot en met 8. De kinderen worden getest op hun sportiviteit, kennis en uithoudingsvermogen. Aanvang is om 19.15 uur. Om 22.00 uur start het muzikale programma in de tent. DJ Henk Laing zal de beste hits uit de jaren zeventig aan elkaar draaien. Als tussendoortje is er een optreden van zanger/entertainer Rooie Rinus.

Het programma gaat zaterdagochtend vanaf 10.00 uur verder met de Linquenda Theatershow voor de jeugd. Deze vindt plaats in dorpshuis Cultura. De jaarlijkse rommelmarkt is dit jaar verplaatst naar de zaterdagmiddag en is uitgebreid met een braderie en een korenfestival. “Met het oog op het 10-jarig bestaan van ons plaatselijke gezelligheidskoor Oons Tiedverdrief willen we er dit jaar extra mee uitpakken”, vertelt Robbert. “Ook Nog Eentie uit Mariënheem en de Klepperbloazers uit Hellendoorn zijn van de partij.”

Die middag staat ook de strijd om de Gouden Droadnagel op het programma. “Geen zeskamp, maar een toernooi waarbij de droadnagel’ centraal staat”, vertelt Robbert. “Het is natuurlijk ook een knipoog naar de bijnaam van de inwoners van Haarle, droadnagels.” Aanvang is om 14.00 uur en tegelijkertijd start ook de jaarlijkse Truckrun. Mensen uit Haarle en omgeving met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking krijgen een ritje in een vrachtwagen aangeboden. De Haarlese DJ’s Mes en Vork sluiten het zaterdagmiddagprogramma af.

’s Avonds gaat het feest vanaf 22.00 uur verder met een feestavond met de feestrockband Plork en de Aannemers en de DJ’s van de Loco Loco Discoshow. “Een vol programma en daarom beginnen we ook strak om tien uur”, benadrukt Robbert.

Het zondagprogramma begint om 10.15 uur met een kerkmis onder leiding van Astrid van Engeland. Na de dienst is er koffie met krentenbrood. Vanaf 11.00 uur kunnen de bezoekers kijken naar een fotovoorstelling door vrijwilligers van Stichting Marke Haarle. Om 14.00 uur begint de ‘Voute Bingo’. De bezoekers fungeren daarbij zelf als nummer. De organisatie zal met een enorm rad de nummertjes trekken. Er zijn verschillende mooie, maar ook ‘voute’ prijzen te winnen. Vanaf 16.00 uur staat DJ Robert den Brok achter de draaitafels. Deze DJ en feestzanger was vorig jaar ook al te gast op het Haarles Feest.

“De zondagmiddag wordt al jaren groter en groter”, vertelt Robbert. “Daarvoor hebben we geen uitgebreid programma nodig. Het is zo al gezellig genoeg. Het is een echte bekroning van het feest. Hele families, van opa’s tot kleinkinderen, komen langs en gaan wat later ook samen weer terug. En lang niet altijd in een rechte lijn, ha ha!”

Meer informatie op staging2.haarlesfeest.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.