grotenhuis racet drie wedstrijden

Komend weekend staat het eerste straatcircuit voor het Veldkamp Racingteam Hageveld op het programma. Na de eerste twee races in het ONK Dutch Superbikes in Assen reist het team af naar de achterhoek, naar Hengelo (Gelderland), waar het deel zal nemen aan zowel de wedstrijd voor het ONK, als de dubbele wedstrijd voor het International Road Racing Championship. Coureur Jarco Grotenhuis heeft op zondag 20 mei dus drie wedstrijden te rijden.

Grotenhuis heeft zich dit jaar weer ingeschreven als gastrijder voor het IRRC. “Ik vind de races in Hengelo en de baan altijd erg leuk vind. Ik kom hier gewoon graag en wil zoveel mogelijk rijden. Het doet me denken aan het stratencircuit De Luttenbergring waar vroeger altijd de Raalte Races werden georganiseerd, aan die baan ben ik opgegroeid, dus je kunt wel zeggen dat ik er ‘iets’ mee heb. Daarnaast presteert de Hamove het elk jaar weer om de baan nog veiliger, en het evenement nog strakker te organiseren. Stratencircuit zijn natuurlijk gevaarlijker als permanente circuits, dat neem je altijd mee in je achterhoofd. Maar de balans zoeken tussen die gedachte, en toch snel gaan, dat ligt me wel.”

Daarnaast hoopt Grotenhuis dat de extra trainingen voor het IRRC hem ook van pas komen in de ONK wedstrijd. “Ik hoop wel goed te presteren komend weekend. Ik heb na vorig jaar hier nog wel iets goed te maken. Toen zou ik ook zowel de IRRC als de ONK-wedstrijd rijden, maar toen kon ik op donderdag na de tweede training al met een gebroken sleutelbeen naar huis. Niet dat we toen naar huis zijn gegaan hoor, we hebben het hele weekend genoten van de sfeer en de races op het circuit”, aldus Grotenhuis.

Kijk op staging2.hamove.nl/wegrace voor informatie over kaarten en tijdschema’s. Op zaterdagavond is er een barbeque voor alle belangstellenden. Hiervoor kun je je tot vrijdagochtend 18 mei opgeven bij jeroen@racingteam-hageveld.nl of 06-14268358. De kosten hiervoor bedragen 17,50 euro per persoon inclusief de drankjes. Ook is er de mogelijkheid om te overnachten op de paddock. Meer informatie hierover vind je ook op de site van de Hamove.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via de contactpagina op staging2.racingteam-hageveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.