grote deelname aan theaterfietstocht

Ruim 1400 mensen hebben zaterdag en zondag genoten van de Theaterfietstocht, een combinatie van fietsen langs de mooiste routes in de stralende zon met een verfrissend windje en zeer gevarieerde voorstellingen voor jong en oud op bijzondere locaties waar ontroering, humor, spanning en een berg plezier de boventoon vormden. Ondanks de enorme belangstelling is er geen enkele ongelukje gebeurd.

De opening op zaterdagochtend, gelijktijdig in Olst bij De Olster Hof en in Wijhe bij ‘t Proathuus, verliep niet helemaal volgens plan. De act van de wethouder Cor van den Berg en Ans Otterloo die in jacket op een ouderwets model fiets met groot voorwiel naar de eerste locatie zouden fietsen, bleek letterlijk te hoog gegrepen. Toen maar op hun gewone fiets, mee in de lange stoet van gezinnen met kinderen, dames met hondjes achterop in een mandje, clubjes jongeren, ouderen, allemaal mensen die er zin in hadden om zich te laten verrassen door natuur en cultuur.

Voor de Olster starters was de eerste voorstelling op het terrein van de nieuwe camping Het Klaverblad. De kinderen vooraan keken gebiologeerd naar de acrobatische kunsten van de dame in de rode jurk en het samenspel met de romantische tangogitarist. Een klein meisje werd door de melancholische muziek zo ontroerd dat ze even bij haar mama moest kruipen.

Muziekliefhebbers genoten bij De Olsterhof van Bender-Bender en kinderen en volwassenen deden volop mee in de humoristische en interactieve voorstelling van Harro van Lien bij ’t Proathuus in Wijhe. Met name de jongeren vonden het op de locatie de Haere erg leuk om mee te doen aan de workshop en hun eigen videoshow te maken op de computer. De voorstelling van de clowneske acrobaat Karel Casier bij de molen op de Boerhaar schoot werkelijk alle kanten op zodat het publiek zich af en toe een hoedje schrok. Ook op alle andere locaties klonk na afloop een enthousiast en welgemeend applaus.

Arie Hemmen van Stichting Theater aan de IJssel die deze tweedaagse theaterfietstocht organiseerde kijkt tevreden terug op een zeer geslaagd evenement. “Deze jaarlijkse theaterfietstocht heeft zich gezet tot ver voorbij de gemeentegrenzen en dat is ook goed voor het toerisme in Olst-Wijhe. Op de camping was het extra druk en er waren zelfs deelnemers uit noord Groningen.” De keuze om er een tweedaags evenement van te maken, met op beide dagen een verschillend programma, is een goeie zet geweest want dit keer waren er ongeveer vijfhonderd deelnemers meer dan vorig jaar en werd het net niet te druk op de verschillende locaties.

De deelnemers werden verzocht na afloop het enquêteformulier in te vullen. “De informatie die hierdoor naar boven komt, gaan we gebruiken bij de organisatie van de Theaterfietstocht 2013.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.