gratis wifi op bevrijdingsfestival zwolle

De provincie Overijssel biedt in samenwerking met Ziggo, Boerdam en Bevrijdingsfestival Overijssel de bezoekers van het Bevrijdingsfestival een gratis WiFi-verbinding aan. Zo kunnen festivalgangers van gratis internet gebruik maken. De technische realisatie is in handen van internet- en telefonieleverancier Ziggo.

De provincie Overijssel vergroot hiermee de betrokkenheid van de inwoners bij de democratie. Wanneer bezoekers verbinding maken met het gratis netwerk en klikken op ‘vind je vrienden op BFO’, loggen ze automatisch in via het publieksplatform Jijenoverijssel.nl. Hierdoor ontstaat een groot netwerk van betrokken festivalgangers die zo hun stem kunnen laten horen en de vrijheid online door kunnen geven (het thema van het BFO 2012 is immers ‘Vrijheid geef je door!’).

Vrijheid is lang niet overal ter wereld vanzelfsprekend. In Nederland heeft iedereen vrij toegang tot internet. 95 procent van de huishoudens in Nederland heeft internet. 8,2 miljoen Nederlanders hebben mobiel internet. Sociale media als Twitter en Facebook zijn de belangrijkste fora om in vrijheid nieuws met elkaar te delen. Daarin wil de provincie Overijssel actief meespelen door ook online aanwezig te zijn en inwoners via deze actie op het Bevrijdingsfestival gratis internettoegang te geven. Vrijheid geef je, ook online, door.

Het Bevrijdingsfestival Overijssel wordt op 5 mei vanaf 11.00 uur live uitgezonden via staging2.jijenoverijssel.nl Bezoekers van de site kunnen de uitzending op hun eigen Facebookaccount plaatsen. De meeste optredens van het hoofdpodium en de optredens van de overige podia worden live uitgezonden. Verder zijn er interviews met artiesten, betrokkenen en bezoekers, sfeerimpressies, achtergrondinformatie te zien. De stream is hierna nog een maand online te bekijken. In samenwerking met iGlowMedia zorgt Boerdam in opdracht van de Provincie Overijssel ervoor dat iedereen online ongestoord het festival kan volgen.

Het bevrijdingsfestival Overijssel vindt op 5 mei voor de tweeëntwintigste keer plaats in Park de Wezenlanden in Zwolle. Het festival wordt om 11.00 uur geopend met een optreden van Lenny Kuhr en Erwin Nyhoff, begeleid door jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Het festival telt diverse podia, meer dan 60 optredens, 850 vrijwilligers en naar schatting 150.000 bezoekers. Alle informatie over het festival is te vinden op staging2.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.