gratis kunstfietsroute door salland

De Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’ is een fietstocht door het prachtige Sallandse landschap. Fietsen door het buitengebied van de gemeenten Deventer, Raalte, Rijssen-Holten en door de dorpen Okkenbroek, Dijkerhoek, Lettele.

Bijzondere locaties zoals een melkveebedrijf, korenmolen en ijsboerderij vormen langs de fietsroute het podium voor beeldende kunst, theater en muziek. De eigenaren van de locaties op de route werken geheel belangeloos en met veel enthousiasme mee aan de realisatie van de negende Kunstfietsroute, die van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni.

Het startpunt van de route is in Okkenbroek bij het Noaberhuus. Een speciale parkeerplaats voor auto’s is daar aanwezig. Op elk willekeurig punt van de route is het mogelijk om op te stappen. De lengte van de fietstocht is circa 27 kilometer. De fietsroute is geheel bewegwijzerd. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een verkorte route van 14 kilometer. Op dit deel van de route is er een kijkwijzer met vragen beschikbaar en zijn er educatieve activiteiten zoals het maken van tekeningen in een koeienstal.

Op acht bijzondere locaties langs de route zijn werken van professionele kunstenaars tentoongesteld. Soms bestaand werk, soms werk dat speciaal voor deze locatie is gemaakt. Zoals het werk van Danitsja van Dijk, een opblaasbare installatie van plastic in de vorm van een tractor en strobalen. Andere kunstenaars langs de route: Wessel Westerveld, Marianne Lammersen, Roos van Haaften, Tanja Smeets, Freerk Wieringa, Horst Grütering en Hans van Koolwijk, Patrick Mangnus, Paul de Kort, Valerie Adrini, Lobke Meekes en Mathijs Bosman.

Even ‘opladen’ na het fietsen? In een omgetoverde paardentrailer laad je je in enkele minuten weer helemaal op door middel van een kort durende theater belevenis. Stap ook binnen in de voorstelling ‘Ommezwaai’ van theatergroep Aardlek over absurde logica en onalledaagse routine in de relatie tussen mens en techniek. Of neem een kijkje in ‘Knol d’Amour’ (ode aan de aardappel) en loop langs kijkdozen en interactieve machines. En ga ook even langs bij de directeur van het rondreizend dierenkabinet met exotische beesten of ga eens kijken bij de twee reuzen pompoenen!

Het thema ‘Landleven betrapt’ vormt bij amateurkunst en amateurtheater de rode draad. Amateur kunstenaars werken dit jaar voor het eerst op locatie. ‘De Oostermaet’ vormt het atelier van de kunstenaars. Op deze plek laten zij zich inspireren door de omgeving. De kunstwerken staan tentoongesteld op het terrein van de locatie. Voor de amateur acteurs vormt de locatie (Noaberhuus in Okkenbroek) de inspiratiebron en het decor voor de voorstelling.

Muziekgroep Fratelli laat op zaterdag en zondag ook van zich horen. Zij spelen een mix van muzieksoorten en zullen voor de nodige gezelligheid zorgen.

Je bent van harte welkom op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni 2012. Theater en catering zijn op vrijdag beperkt aanwezig. Kijk voor meer informatie op staging2.kunstvanhiertotginder.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.