goed weekend veldkamp racingteam hageveld

Coureur Jarco Grotenhuis kwam afgelopen weekend uit in zowel het International Road Racing Championship als gastrijder, als in het reguliere Open Nederlands Kampioenschap Dutch Superbikes.

Voor deze opzet werd gekozen om een maximaal aantal kilometers neer te leggen op dit legendarische stratencircuit dat Jarco goed ligt. Door deze extra kilometers te kunnen maken hoopte het team in beide klassen hoge ogen te gooien. Dat betekende voor zowel coureurs als monteurs een druk programma.

Maar het hele team zette er met liefde de schouders onder, en werkte met man en macht aan een goed resultaat. Het prachtige weer, het goede teamwork en de ontspannen sfeer op de paddock, alsmede de perfecte organisatie van de Hamove maakten weer eens duidelijk waarom we zo graag in Hengelo komen.

Na vorig jaar niet te hebben gereden vanwege een zware crash en een blessure kon Jarco vrijdag voor het eerst de Honda sporen geven op ons ’thuiscircuit’. Zaterdag werd deze lijn doorgezet en kwalificeerde Jarco zich op een verdienstelijke 8e plaats in het IRRC.

Het ontbreken van data van vorig jaar en het zware programma gedurende het weekend leidden tot een 18e plaats op het startgrid van het ONK. Dit stemde team en coureur minder tevreden. Met een rondetijd van 1.51,2 kon men nog geen genoegen nemen. Onder prachtige weersomstandigheden reed Jarco op zondagochtend naar een 11e tijd in de Warm-up van het ONK, met een rondetijd van 1.50,3. Dit beloofde veel goeds voor de races van zondagmiddag.

De eerste IRRC race startte rond het middaguur en gelijk was Jarco goed onderweg en wist de 7e plaats vast te houden. Ook de tweede IRRC race zat Jarco er goed bij en wist hij de 6e plaats vast te houden. Aansluitend aan de tweede race volgde al het ONK dus werd in de pitstraat snel een nieuwe achterband gestoken en zowel coureur als motorfiets werden bijgetankt. Helaas deed zich in de ONK-race een klein technisch mankement voor, waardoor Jarco strandde. Helaas was er geen mogelijkheid om nog van start te gaan in het ONK en met deze domper kwam aan prachtig weekend in Hengelo vroegtijdig een einde.

Jarco: “Wat heb ik genoten van een perfect georganiseerd weekend, ondanks een flinke tegenvaller voor de ONK Dutch Superbike race. Alles verliep volgens het vooraf goed doorgenomen plan, daarvoor bedank ik mijn team, vooral mijn monteurs Sander en Cyriel, die des te harder moesten werken dit weekend.

Veldkamp Racingteam Hageveld gaat komend weekend niet van start te gaan tijdens de Pinksterraces in Oss. “De eerst volgende race in Assen willen we sterk voor de dag komen, hiervoor is onderhoud aan de 1000CC krachtbron van de Honda noodzakelijk. De tijd blijkt te kort om het voor de pinksterraces van Oss voor elkaar te krijgen.“

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.