gewoon carolien roken

Bijna geen enkel mens durft meer te roken. Sigaretten en shag worden steeds duurder en bijna nergens mag meer gerookt worden. Ik heb gerookt. Het gaf mij een gevoel van in balans komen. Op het moment dat ik in balans was, hoefde ik niet (meer) te roken, tenzij ik erover na ging denken of het uit gewoonte ging doen. Dan kan het pittig zijn om te stoppen.

Sommige mensen zeggen dat ze van roken tot rust komen. Dat ervaar ik niet zo. Als ik mag voelen wat er binnenin de rokende mens gebeurt, dan is er geen rust. Het blijkt ook dat het hart vaker gaat kloppen. Het gaat in het leven om de balans. Het lichaam, de ziel en de geest zal altijd een evenwicht zoeken en vinden.

Heel veel mensen hebben jarenlang stevig gerookt en zijn ‘superoud’ geworden. Zij hebben met het roken een goed evenwicht gevonden en luisterden naar hun lichaam. Een kennis stopte van de een op de andere dag met roken. Nog geen twee weken later had hij een hartinfarct. Domme pech of kon hij geen nieuwe balans vinden? Iemand die naar zijn lichaam luistert, het goed (aan)voelt, zal de tekens, die het geeft om in evenwicht te komen, verstaan. Vooral een kind, dat nog niet heeft geleerd alles te bedenken, weet onbewust heel goed wat het lichaam wel of niet nodig heeft.

Zo was er een jongetje dat heel veel zout gebruikte. Zijn ouders vonden dat zijn zoutgebruik niet goed was, verboden het zout en gaven hem een zoutloos dieet. De jongen werd ziek en ging dood. De jongen had een gebrek vanaf zijn geboorte en hield zichzelf in leven met het zout. Hij voelde dat aan. Vaak kom ik in de supermarkt en vraag ik wat ik voor mijzelf en voor mijn gezin mag halen. Ik laat mijn lichaam, mijn intuïtie, dan de leiding nemen en kom met producten thuis die anders zijn dan anders. Ieder mens kan zich laten leiden door zijn gevoel voor wat goed is voor zichzelf. Door gedachten en dagindeling iets anders in te richten en andere voeding tot je te nemen, kan het zijn dat je de sigaretten niet meer wilt gebruiken.

Jezelf goed reinigen op allerlei gebied. Nee, je hebt dan waarschijnlijk geen ontwenningsverschijnselen. Wel opletten bij veranderingen, dan kan het zijn dat je de neiging hebt om weer een shaggie te gebruiken. Daar de balans weer vinden. Ter geruststelling: ook dan zijn er weer andere manieren voor!

Wanneer heb jij een sigaret/ shaggie/ drankje/ biertje/ iets verslavends nodig? Mag ik je begeleiden om voor jezelf te ervaren wat jij nodig hebt om van de gewoonte af te komen? info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.