gemeente en waterschap reageren nog niet

Noch gemeente Raalte, noch Waterschap Groot Salland wil inhoudelijk reageren op het bericht dat Beaphar niet de veroorzaker is van de verstoring in de waterzuivering in Raalte. “Dat kunnen we ook niet met de gegevens die we nu hebben,” vertelt een woordvoerder van de gemeente. Ook het Waterschap komt met een antwoord van die strekking: “Op dit moment kunnen we niet meer zeggen. Het waterschap beschikt niet over de resultaten van het justitieel onderzoek van het OM. Beaphar blijkbaar wel,” laat woordvoerder Warry Meuleman weten.

Volgens Meuleman heeft de verstoring in de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de Hondemotsweg in Raalte ongeveer een half miljoen euro aan kosten met zich meegebracht. “Er was vorig jaar in november een ernstige verstoring van het zuiveringsproces op de RWZI Raalte. Deze verstoring was geen klein incident. Een illegale lozing met als resultaat de verstoring leidde tot een kostenpost van ongeveer een half miljoen euro.” Onder de kosten vallen het leeghalen van de riolering, laboratoriumkosten, het vervoer en verwerken van het rioolslib en de inzet van personeel.

“Het is de maatschappelijke taak van het waterschap om afvalwater van huishoudens en bedrijven van Raalte en vele kernen er omheen schoon te maken. Als huishoudens en bedrijven hun afvalwater niet meer kunnen lozen omdat er geen zuiveringsproces plaatsvindt, ontstaan er grote problemen. Vandaar dat we in het riool onderzoek hebben gedaan en zijn er vele monsters genomen om de oorzaak te achterhalen. In het riool waar Beaphar ook op loost zijn stoffen aangetroffen die er niet thuis horen. Op basis van deze feiten is gehandeld,” stelt Meuleman.

De gemeente Raalte komt volgens hun woordvoerder op zijn vroegst donderdag met een inhoudelijke reactie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.