fout het is ek pool niet ek poule

Nog minder dan een maand en dan trapt Polen het EK in Warschau af. Het zal je niet zijn ontgaan dat er iemand op je werk, in je klas, in je sportteam of in je vriendengroep met het idee kwam om een voetbalpool te houden. De uitslagen van alle EK-wedstrijden voorspellen en degene met de meeste punten krijgt een krat bier, een zak snoep of een euro van de overige deelnemers.

Maar het zal je ongetwijfeld opgevallen zijn dat je collega vraagt of je met de ‘EK-poule’ meedoet, terwijl je klasgenootje een ‘EK-pool’ heeft opgezet. Wie heeft er gelijk?

Dit is wat de Dikke Van Dale zegt over voetbalpool:

voet•bal•pool (de m) 1. kansspel waarbij men de uitslagen van voetbalwedstrijden moet voorspellen.

Doordat we de weddenschap in verband brengen met voetbal, is de vergissing tussen poule en pool snel gemaakt. Maar een voetbalpoule is waar Nederland dit EK Denemarken, Duitsland en Portugal treft.

Je bent niet de enige die deze voor de hand liggende fout maakt. Bij de officiële ‘betting-site’ van Toto is de fout er namelijk ook ingeslopen. Maar met minder dan een maand te gaan is er nog genoeg tijd om je collega of je teamgenoot hier op te wijzen om het aan te passen.

Geen vrienden die van voetbal houden? Doe dan bij ons mee met onze eigen ek-poule, o nee, ek-pool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.