foreco vergeet de consument niet

Hoewel de verkoop van ‘tuinhout’ aan particulieren maar een klein onderdeel vormt van de totale omzet van Foreco in Dalfsen, denkt directeur Peter Swager er niet over om dat deel van de markt af te stoten. Sterker nog, eind vorig jaar heeft Foreco stilletjes een nieuwe webwinkel geopend: staging2.thewoodshop.nl. “En het resultaat overtreft onze verwachtingen”, stelt Swager. “We waren verbaasd dat al zo snel zoveel mensen uit Dalfsen en verre omstreken bij ons aan de balie kwamen met een thuis keurig ingevuld en uitgeprint winkelmandje. Velen kiezen ervoor om de houtartikelen niet thuis te laten bezorgen, maar komen liever langs. Ze zien de webshop als een etalage.”

De leverantie van hout (planken en prefab onderdelen) aan de bouwwereld maakt meer dan 95 procent uit van de omzet van Foreco. Maar de verkoop van ‘consumentenhout’(van tuinhuisje tot schutting en van speeltoestel tot picknicktafel) is onmisbaar. “Vroeger maakte het tuinhout een veel groter onderdeel uit van onze omzet, maar nog steeds is het een prachtig middel om contact te houden met de particulier”, vertelt Swager. “Dat vertaalt zich ook weer in naamsbekendheid. Het hoort bij onze identiteit dat je hier als particulier snel naartoe kunt voor hout. Onze webshop zien we bovendien ook als proeftuin. Daar leren we van. We zijn ons aan het oriënteren op E-commerce. Ik verwacht dat binnen vijf jaar ook het grootste deel van onze zakelijke handel via een webshop gaat. In plaats van te mailen of te bellen, maak je dan een account aan en doe je digitaal je bestellingen. Dat werkt nog sneller en nog goedkoper en die hogere efficiency vertaalt zich ook weer in lagere prijzen. Wij zorgen er vervolgens voor dat het op de gewenste plek bezorgd wordt.”

Wachttijden zijn er niet. Op het bijna zes hectare grote bedrijfsterrein in het buitengebied van Dalfsen liggen immers enorme hoeveelheden hout opgeslagen. “In tegenstelling tot veel andere webwinkels hebben wij er onze eigen groothandel achterstaan. Wat de webwinkel aanbiedt, ligt op voorraad. De keus die je maakt is direct beschikbaar en dat is met seizoensartikelen als tuinhout en tuinmeubelen wel heel prettig.”

Swager benadrukt dat zijn bedrijf maar één kwaliteit hanteert: de zakelijke en hoogwaardige. “Het leuke is dat de consument daarvan bij ons ook kan profiteren. Neem het Waxed Wood, in de gemiddelde bouwmarkt vind je dat niet. Tegen concurrerende prijzen heb je bij ons echt heel hoogwaardig hout. En ondanks dat de markt op dit moment moeilijk is, hebben wij geen klagen. Laat ik het zo zeggen, de bemanning breidt zich nog steeds uit. Hoe dat kan? We doen ons best. En blijkbaar werkt dat. Ooit zag ik in Amerika eens een grappige reclame: ‘Not bettter as best, but better as the rest!’ Die leuke, lekker Amerikaanse onbescheidenheid durven we wel aan.”

Foreco is te vinden aan de Dalmsholterweg 5 in Dalfsen, tel: 0529-431548. Meer informatie op staging2.foreco.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.