en daar is ie dan brandnetelpasta een workshop

’t Natuurlijk Huus in Raalte houdt 26 mei van 13.30 tot 17.30 uur een workshop ‘eten uit de natuur’. Vooruitlopend op die workshop plaatsen we de komende dagen iedere dag een recept van producten die je zo uit de natuur kunt halen. Gratis en voor niets. Maar net zo belangrijk: hartstikke lekker.

Tijdens de workshop leer je er meer over. Wat is er allemaal te eten uit de natuur? En hoe maak je dat klaar? De workshop start met een lezing daarover, daarna gaan de deelnemers de natuur in om ‘boodschappen te doen’. Tot slot wordt een driegangen maaltijd gekookt en natuurlijk opgegeten. Op het menu staat soep, salade, kruidenboter en pesto. Michiel Bussink geeft de workshop. Hij schreef het boek Lekker Landschap.

Kosten voor de workshop zijn 35 euro. Opgeven moet via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Brandnetel pasta:

Pluk wat brandnetels (als ze al wat ouder zijn, alleen de toppen)

Magere spekblokjes

Pasta (bijvoorbeeld Fusili)

roomkaas met tuinkruiden , of naturel en de kruiden uit de tuin

Geraspte kaas

Werkwijze:

Brandnetels goed wassen en grof hakken.

Pasta gaar koken en de spekblokjes even bakken.

De brandnetels bij de spekblokjes voegen en laten slinken (er blijft weinig van over, gebruik dus veel brandnetels)

Voeg het roomsausje toe en daarna nog even doorwarmen.

Roer de gekookte pasta erdoorheen en het is klaar om op te dienen.

Doe er op je bord wat geraspte kaas over.

Dit recept heeft oneindig veel variatiemogelijkheden: wat salami bij de spekjes of bijvoorbeeld creme fraiche of room culinair in plaats van het roomsausje. En kan ook gemaakt worden met andere groene groenten , spinazie , melde, nou noem maar op. Maar durf eens met brandnetels te kokkerellen.

Kijk ook eens op staging2.hetnatuurlijkhuus.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.