einde voorstel cda tegen privatisering tippe

De Raalter christendemocraten laten de bezuinigingstaakstelling van 400.000 euro op de zwemaccomodaties overigens niet varen. Het CDA gaat in de komende raadsbijeenkomst voorstellen om zowel de zwemfunctie in De Tippe als in het nieuwe Tijenraan te versoberen, zodat op die manier een bult geld bespaard kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan een lager budget voor de verbouwing van Tijenraan en een lager budget voor de exploitatie van gemeentelijke zwemaccommodaties.

“Op deze manier willen we toch de gemeentelijke voorzieningen proberen in stand te houden en tegelijk blijft de bezuinigingstaakstelling overeind,” laat CDA-fractievoorzitter Elly van Steen weten. “Zo kunnen beide zwembaden de zwemfunctie blijven vervullen.”

Van Steen noemt het door het CDA geopperde voorstel een heel reële optie, er is zelfs al overleg gepleegd met coalitiepartij GemeenteBelangen. Ook hecht Van Steen er belang aan om op deze manier de gemoederen wat tot rust te brengen. De discussie doet in Heino namelijk flink wat stof opwaaien. “De burger moet niet het gevoel krijgen dat er voor elke voorziening geknokt moet worden. Zoiets bouw je samen met elkaar op en daarmee ga je samen aan het werk. De hele gemeente Raalte moet een plek blijven waar je prettig kunt wonen, leven en werken.”

Met dit voorstel wil Van Steen overigens geen eeuwige toezegging doen. “Hiermee willen we niet zeggen dat De Tippe nooit geprivatiseerd wordt, maar voorlopig willen we dat de zwembaden een gemeentelijke zwemfunctie blijven vervullen.”

Hiermee lijkt De Tippe voor de komende jaren veilig. Ook maakt Van Steen duidelijk dat als privatisering over een aantal misschien alsnog aan de orde komt, dat die discussie in alle openheid gevoerd moet worden. “We hebben geen verborgen agenda ofzo. Met ons huidige voorstel willen we vooral een stukje rust creëren.”

Dinsdagavond komt het plan voor het eerst in de raadszaal van Raalte, tijdens de raadpleinsessie. Uiteraard zitten wij als SallandCentraal dan langs de lijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.