een veldzuringsoepje uit de wei een workshop

’t Natuurlijk Huus houdt 26 mei van 13.30 tot 17.30 uur een workshop ‘eten uit de natuur’. Vooruitlopend op die workshop plaatsen we de komende dagen iedere dag een recept van producten die je zo uit de natuur kunt halen. Gratis en voor niets. Maar net zo belangrijk: hartstikke lekker.

Tijdens de workshop leer je er meer over. Wat is er allemaal te eten uit de natuur? En hoe maak je dat klaar? De workshop start met een lezing daarover, daarna gaan de deelnemers de natuur in om ‘boodschappen te doen’. Tot slot wordt een driegangen maaltijd gekookt en natuurlijk opgegeten. Op het menu staat soep, salade, kruidenboter en pesto. Michiel Bussink geeft de workshop. Hij schreef het boek Lekker Landschap.

Kosten voor de workshop zijn 35 euro. Opgeven moet via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Veldzuringsoep

Je vindt Veldzuring in een weiland waar de boer ook aan de bloemetjes en de bijtjes denkt. Je hebt maar twee handen vol nodig.

Benodigdheden

* 2 handen vol veldzuringbladeren

* paar scheutjes olie

* 1ui

* 2 aardappelen

* 1 liter bouillon

* evt. scheutje witte wijnazijn

* evt. scheutje room

Was de zuring, ontdoe ze van de steeltjes, snijdt de bladeren in reepjes.

Fruit de ui, voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe. Laat even smoren. Voeg de bouillon toe. Laat de soep zo’n tien minuten koken. Voeg de veldzuring toe. Laat zo’n 2 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en voeg eventueel wat wijnazijn toe: dit kan het zuur van de veldzuring helpen ophalen. Op smaak brengen met peper en zout en serveren met brood en kruidenboter. Voor de liefhebbers een scheutje room in de soep.

Waterkerssoep

Vervang de veldzuring door de waterkers. Maar niet meer laten koken, want dan verliest de waterkers zijn smaak.

Kijk ok eens op staging2.hetnatuurlijkhuus.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.