dodenherdenking in salland

Bij de begraafplaats aan de Westdorplaan in Raalte worden om 16.00 uur de gesneuvelde geallieerden herdacht. Na een toespraak van burgemeester Piet Zoon en twee minuten stilte, zal er een kranslegging plaatsvinden door Raalter veteranen. Bij het Indië/Nieuw-Guinea-monument aan de Zwolsestraat beginnen de plechtigheden vanaf 19.35 uur. Om 19.50 uur start de tocht naar het Oorlogsmonument waar twee minuten stilte wordt gehouden. Hierna zullen de leerlingen van basisschool ‘De Dolfijn’ uit Heino gedichten voordragen.

In Olst wordt er om 19.00 uur in de ‘Oude Dorpskerk’ op het Kerkplein verzameld. Daarna zal er een Stille Tocht plaatsvinden naar het monument aan de Droststraat. Na twee minuten stilte en het Wilhelmus zal wethouder Ans Otterloo een toespraak houden. Hierna worden kransen gelegd door de gezamenlijke kerken en kinderen van O.B.S. Ter Stege en de PWA-school. De kinderen dragen gedichten voor en de heer Yahya Alkyed uit Syrië vertelt zijn verhaal.

De herdenkingsbijeenkomst in Wijhe begint om 19.00 uur in de Nicolaaskerk aan de Kerkstraat. De Stille Tocht naar het monument aan de Stationsweg/Oranjelaan voor de dodenherdenking begint om 19.35. Met medewerking van de Wijhese Harmonie, de scoutinggroep Olst-Wijhe en een afvaardiging van de Wijhese schoolkinderen.

In Luttenberg starten de formaliteiten bij het monument aan de Blikweg om 19.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.