den daas wil opheldering over rioolkwestie

Gemeenteraadslid Egbert den Daas wil opheldering van burgemeester en wethouders van Raalte over de Beaphar-kwestie. Den Daas vindt het opmerkelijk dat er in november zoveel tamtam werd gemaakt, maar dat het nu wel oorverdovend stil blijft. Hij eist een reactie van het gemeentebestuur.

Den Daas verwijst naar de persconferentie die op 19 november belegd werd. “Op zaterdagavond werd er in allerijl om 20.00 uur een persconferentie belegd waarin de gemeente en het waterschap de ernst van de situatie uitlegden. Er werd een politie-onderzoek aangekondigd in verband met het vermoeden van een milieuonvriendelijke lozing op het riool door een niet met name genoemd bedrijf aan de Oude Linderteseweg in Raalte.”

“Op 1 mei werd duidelijk dat de problemen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie bij Raalte niet veroorzaakt zijn door een bedrijf aan de Oude Linderteseweg. Aldus het strafrechtelijk onderzoek dat naar aanleiding van de rioolkwestie door justitie werd gedaan. Wel bleek het bedrijf in strijd met de milieuvergunning gehandeld te hebben,” aldus Den Daas.

“Uit het bovenstaande relaas trek ik de conclusie dat er een schril contrast bestaat in de communicatie van de gemeente gedurende de kwestie. Immers op 19 november werd er pijlsnel gereageerd door middel van een persconferentie op een zaterdagavond . Hetgeen een uitzonderlijk tijdstip genoemd mag worden. Graag wil ik weten waarom de persconferentie zo snel georganiseerd werd. De persconferentie veroorzaakte veel commotie.Terwijl het na de genoemde uitspraak van justitie op 1 mei tot heden oorverdovend stil bleef.Graag wil ik over deze gang van zaken opheldering,” schrijft het raadslid van Lokaal Alternatief.

In november 2012 kwam naar buiten dat de RWZI aan de Hondemotsweg in Raalte niet goed werkte. Daardoor werd het afvalwater volgens het Waterschap niet goed gezuiverd en kwam er minder schoon water in de Hondemotswetering terecht. Er werd zelfs besloten om de wetering leeg te vissen.

Den Daas laat ook weten dat hij een heldere uitleg van het college wil hebben, waarin het volledige optreden van de gemeente vanaf november 2011 tot nu beschreven wordt. Daarin wil hij ook genoteerd zien of de proportionaliteit van het handelen reëel was en een overzicht van de gemaakte kosten hebben.

Den Daas kondigt een aanvraag voor een debat in de gemeenteraad aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.