debat de tippe begint later voor wandelaars

Afgesproken is dat de raadpleinsessie gewoon om 19.30 uur begint, maar dat gestart wordt met de behandeling van de locatiekeuze brede-school Raalte. Als bespreking hiervan eerder is afgerond dan 20.30 uur wordt de vergadering geschorst, tot dit tijdstip. Officieel moet deze wijziging nog bij aanvang van de vergadering worden bevestigd, maar gezien de brede steun is dat een formaliteit. Het verzoek zal namens meerdere fracties worden ingediend.

Het bleek een lastige samenloop van omstandigheden. Aanstaande maandag 7 mei start in Heino de jaarlijkse wandelvierdaagse, die dus ook op de dinsdag, woensdag en donderdag gelopen wordt. Echter: op dinsdagavond 8 mei is ook de raadpleinsessie waarin de Sportvisie, inclusief de voorstellen rond Zwembad De Tippe besproken zou worden. En in Heino is men zo boos over deze voorstellen dat men en masse naar Raalte wil trekken om te protesteren.

Het gevolg daarvan zou weer zijn dat de organisatie van de wandelvierdaagse in de problemen zou komen, omdat vrijwilligers liever naar de raadpleinsessie gaan. Bovendien gingen er stemmen op om niet de uitgezette wandelroute te volgen, maar naar het gemeentehuis te lopen. Met alle veiligheidsrisico’s van dien.

Door de bespreking van de Sportvisie naar achter te schuiven, wordt ook gezorgd dat er vooraf voldoende tijd en ruimte is voor de bespreking van het Locatieonderzoek brede school Raalte-dorp. ”Dat is óók een belangrijk onderwerp, waar voldoende tijd en aandacht voor moet zijn. Met deze opzet proberen we dat tevens te borgen”. Ook voor dit onderwerp worden insprekers verwacht.

De raadpleinsessie start dinsdag om 19.30 uur met de reguliere agenda en bespreking van Locatieonderzoek brede school Raalte-dorp. Als de bespreking afgerond is voor 20.30 uur, wordt de vergadering geschorst tot 20.30 uur. De bespreking van de sportvisie start ná de behandeling van het locatieonderzoek. Dat kan iets later beginnen dan 20.30 uur, maar zeker niet eerder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.