Home / archiefcentraal / de tien verschillen rond persvrijheid

de tien verschillen rond persvrijheid

“De eerste week van mei is letterlijk een gedenkwaardige week. Op 4 mei herdenken wij onze landgenoten die door oorlog hun leven lieten. Op 5 mei herdenken wij met de jaarlijkse viering onze herkregen vrijheid. Vrijheid die sinds 1798 in onze grondwet gegarandeerd wordt net als de vrijheid van godsdienst, vergadering en drukpers. Niet overal geldt dit recht. Daarom hebben in 1993 de Verenigde Naties 3 mei uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Persvrijheid.”

De tekeningen van Coenen verschijnen in meerdere bladen, zoals al vijftien jaar lang in het dagblad De Telegraaf. Sinds februari 2009 staan er ook tekeningen van de Olstenaar in de krant van Salland Centraal. In de vorm van een puzzel. Een ‘zoek de tien verschillen’, waarbij de plaatjes zijn gekoppeld aan de actualiteit. Op zaterdag plaatsen we de oplossing op onze site. Had je alles goed?

Lees ook

Natuurmomenten: Gedoe rond de Kamperplaat

Sjaak Bruggeman deelt met enige regelmaat zijn natuurmomenten met ons. En altijd is er wel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.