de lantaarnpaalklepdief is ie terug

Ongeveer een jaar geleden, om precies te zijn in januari en februari 2011, was Heino even landelijk nieuws. Uit het dorp werden deksels van lantaarnpalen gestolen. Wie het deed, wat het deed of hoe het werd gedaan was een raadsel. “Heino tast in het duister” kopte het gratis dagblad Metro een jaar geleden.

Gemeente Raalte riep destijds vooral op om de open lantaarnpalen niet aan te raken. De open palen zouden levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Zonder bericht over de afloop van de zaak, verdween de kwestie naar de achtergrond en uit het nieuws. Vermoedelijk omdat de dader met zijn duistere zaakje stopte.

Maar wat schetste onze verbazing afgelopen woensdagmorgen? Vlakbij het bedrijf Fakkert, bij de Ganzepanbrug langs de N35, ontbreekt een deksel van een lantaarnpaal. Nou vragen wij ons af: De lantaarnpaalklepdief…. Is hij terug van weggeweest?