de 10 verschillen rondom ijsheiligen

Eeuwen geleden werd de huidige kalender nog niet gebruikt en werd elke dag genoemd naar een heilige. Rond half mei gaat het winter halfjaar over in het zomer halfjaar. De laatste vier dagen voor half mei zijn de verjaardagen van de Heilige Mamertus, Pancratius, Servatius en Bonifatius. Zij behoren dus tot de vorsten van de (nacht)vorst en worden ‘IJsheiligen’ genoemd. Als hun verjaardagen zijn geteld en zij zijn afgedropen is de kans op nachtvorst nog gering en kunnen de planten de grond in. Maak gerust vuile handen.

De tekeningen van Coenen verschijnen in meerdere bladen, zoals al vijftien jaar lang in het dagblad De Telegraaf. Sinds februari 2009 staan er ook tekeningen van de Olstenaar in de krant van Salland Centraal. In de vorm van een puzzel. Een ‘zoek de tien verschillen’, waarbij de plaatjes zijn gekoppeld aan de actualiteit. Op zaterdag plaatsen we de oplossing op onze site. Had je alles goed?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.