college houdt zich aan voorstel de tippe

Daarmee doelt wethouder Haarman op de bezuinigingstaak om 400.000 euro op sportaccommodaties te bezuinigingen. Daarmee is de Tippe in het geding is gekomen. “Het is nu aan de raad om te kiezen uit drie opties,” vervolgt de wethouder. Die drie opties zijn:

– De bezuiniging niet halen

– Zwembad de Tippe privatiseren

– Het zwembad sluiten

Het college stuurt aan op privatisering van het zwembad. Om dat te realiseren willen burgemeester en wethouders 25.000 euro vrijmaken. De kwestie met de Tippe zet de verhoudingen tussen Heino en gemeente Raalte op scherp.

Het plan stuit op enorm veel verzet in Heino. “Dat het gevoelig ligt, is bekend. Ik snap de commotie goed,” zegt Haarman. “Maar ik ben er van overtuigd dat De Tippe heel goed zelfstandig verder kan en dat daardoor het behoud van het zwembad gegarandeerd is.”

Op 8 mei komt het plan voor het eerst aan bod in de raadspleinsessie. In Heino gaat de oproep rond om daar ook als burger flink van zich te laten horen. Op 29 mei valt het definitieve besluit in de raadsvergadering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.