Home / archiefcentraal / clubs verzetten zich tegen sportnotitie

clubs verzetten zich tegen sportnotitie

De voorzitters van VV Heino en Rohda Raalte geven in een brief aan de Raalter gemeenteraad aan dat ze niet blij zijn met de Sportnotitie die op 31 mei door de politici besproken wordt. Heino moet bijvoorbeeld 10 procent meer huur gaan betalen voor de voetbalvelden en daarnaast valt een jeugdsubsidie van 6.000 euro weg. Datzelfde geldt voor Rohda. Vervloet (Heino) en Ruiter (Rohda) schrijven hun grieven aan de raad.

Vervloet schrijft: “Als we het goed hebben gelezen en geïnterpreteerd, zijn de bezuinigingen enorm. Een 10% huurverhoging op de velden en het wegvallen van waarderingssubsidie ten behoeve van de jeugd zijn zeer onredelijke maatregelen (meer dan 6000 euro bezuinigen. We vinden dit onbegrijpelijk en het komt niet overeen met het algemene beleid om jeugd te stimuleren tot sport. Bovendien gaat u met het instemmen van dit beleid het begrotingstekort verhalen op een vereniging, waarbij de leden en vrijwilligers de club ‘groot’ maken; ook in sociale betekenis.”

Ook Rohda-voorzitter Ruiter is niet blij met de notitie. “Wij vinden het zeer ongepast om het begrotingstekort te verhalen op verenigingen die een verantwoord beleid voeren op sociaal, financieel en sportief gebied. Ik denk dat de gemeente trots mag zijn op haar verenigingen waar vele vrijwilligers elke dag klaar staan om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen om met name onze jeugd een gezonde en zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden.”

VV Heino-voorzitter Vervloet: “Natuurlijk weten wij ook dat de gemeente bijdraagt aan de mogelijkheden om te sporten en zijn wij tevreden over de faciliteiten. Behalve een afdoende en veilige parkeerplaats, ziet ons sportpark De Kampen er prima uit. Dit is echter ook de verdienste van onze leden en vrijwilligers. Des te meer voelt het als zeer onterecht dat u nu drastisch gaat bezuinigen. Wij vragen u om af te zien van de voorgenomen bezuinigingen en met ons en de andere sportverenigingen in overleg te gaan op welke wijze er een effectiever en efficiënter sportbeleid gevoerd kan worden.”

De gemeenteraad neemt op 31 mei een besluit over de sportnotitie. Daarin staat ook de voorgenomen bezuiniging op de Tippe.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.