cda bang voor uitstel wegverbreding n35

Ook de aanleg en verbetering van diverse wegen kan hierdoor vertraging oplopen.

Voor de provincie Overijssel gaat het onder meer om de verbreding van de N35 Zwolle-Wijthmen en de N18 Varsseveld-Enschede, waarvoor volgens de planning in 2012 het Tracébesluit moet worden vastgesteld. Eerder liet minister Schultz weten dat zij overweegt om de verbreding van de N35 tussen Wierden-Nijverdal uit de spoedprocedure van Crisis- en Herstelwet te halen.

“Dit zou voor de voortgang van deze belangrijke regionale projecten bijzonder slecht zijn”, vindt CDA-Kamerlid Eddy van Hijum. “Juist in deze tijd van crisis in de bouw is het van belang dat de overheid doorpakt met wegverbreding en de werkgelegenheid stimuleert”.

Hij wijst er op dat door aanbestedingsmeevallers in deze tijd bovendien financiële voordelen kunnen worden behaald en tegenvallers kunnen worden opgevangen. “Het CDA vraagt van het rijk en de provincie om maximale druk te zetten op de voortgang van deze regionale projecten”, aldus Van Hijum. In de Tweede Kamer zal de CDA-fractie deze week voorstellen om besluiten over infrastructurele projecten niet controversieel te verklaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.