broeklandse voetbalpoule wakkert koorts aan

In het leukste dorp van Salland stijgt de EK-koorts. Een belangrijke verspreider van het oranjevirus is de voetbalpoule die het dorp en verre omstreken in de greep houdt. De inschrijving voor het spektakel is geopend op staging2.broeklandsepool.nl.

De razend populaire poule draait om meer dan de eer en een dikke pot. De organisatoren zeulden tijdens voorgaande toernooien met bekers die in voortuinen belandden. Ook verspreidden zijn hilarische updates. Voor dit EK belooft men alleen nog maar nog meer spektakel. Zo is de website verder verbeterd door Broeklander Stephan Bouwhuis. Het is nu mogelijk om subpoules aan te maken en tegen jouw eigen vrienden, buren of voetbalkameraden te spelen. Ook kan dit toernooi voor het eerst een onbeperkt aantal deelnemers meedoen. Bij vorige WK hing er al weken voor de aftrap een bordje “vol” op de site . Tijdens dit EK kan iedereen meedoen die zich vóór middernacht 6 juni inschrijft.

De kosten voor deelname bedragen 5 euro. Op de site staat uitgelegd hoe je die betaling kunt voldoen. Naast technische man Stephan Bouwhuis bestaat de organisatie uit een groepje fanatieke Broeklanders. Berry Broekhof sleurt met de meterhoge beker door het land. De slechtste voorspeller, de hekkensluiter, kan overigens rekenen op een ijzeren hekwerk als tuinmeubilair. Jan in ’t Veld doet de financiële afwikkeling en Bennie Maatman houdt de standen bij. Ook verstuurt hij tijdens het toernooi dagelijks mailtjes met updates naar deelnemers.

Als te doen gebruikelijk werken de Broeklandse poule en Salland Centraal ook dit jaar weer nauw samen. We zullen het hekwerk dat door het dorp gaat reizen voor de hekkensluiter van de poule volgen, we gaan zelf ook meedoen in deze poule en andersom doen de wijze heren van de Broeklandse poule ook mee aan onze poule. Die van ons, die komt – ijs en wederdienende – eind volgende week online.

staging2.broeklandsepool.nl Twitter: #broeklandsepool

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.