wraak van vechtdal start in bomvolle kroeg

De Wraak van Vechtdal is zaterdagavond van start gegaan in een bomvolle ‘het Oude Station’ in Dalfsen. Daarmee kreeg de succesvolle reeks liveoptredens kris kras door Salland een prachtig vervolg. De formule is simpel: vier bands brengen een liveoptreden. Ter plekke bepaalt het publiek wie er naar de halve finale mag. En op staging2.dewraakvanvechtdal.nl kun je vanaf donderdag een tweede band naar de halve finale stemmen. We houden Salland graag op de hoogte.

John Hill and Band werd door het cafépubliek tot winnaar gekozen. Dat gaat volgens een stemsysteem waarbij het publiek zakjes rijst moeten kopen en die in koker van hun favoriete band moeten doen. Het mes snijdt dan aan twee kanten. De opbrengst van de verkoop is voor de winnende band. En iedere band moet zien zoveel mogelijk eigen publiek mee te krijgen naar het café. Dat bevordert de sfeer op alle fronten.

De Wraak van Vechtdal is opgezet door het Stone Rock festival, Vechtdal Centraal en VechtdalFM met ondersteuning van Flynth (adviseurs en accountants).

In het Oude Station stonden NafNaf, Sloe Gin, John Hill and Band en Fiber op het podium. NafNaf had de eer om af te trappen. Fijne progressieve rock uit Oudleusen waarbij de frontman het publiek weet te boeien. Het staat vanaf de eerste noten al gezellig vol in het café: Dalfsen heeft de smaak te pakken.

Als tweede staat Sloe Gin op de planken. Het is een thuiswedstrijd voor de (bluesrock)band, de bandleden komen uit Dalfsen en omstreken. In deze formatie spelen ze pas voor de tweede keer maar alle muzikanten hebben al veel ervaring opgedaan in andere formaties, en dat merk je.

De band die onlangs is bevestigd voor het bevrijdingsfestival Zwolle staat nu in het Oude Station en je voelt dat het publiek hoge verwachtingen heeft. John komt dan ook met een goed in elkaar zittende set en Roelijn Kok op de elektrische viool is een bijzondere maar geweldig gekozen toevoeging.

De band Fiber uit Zwolle heeft de eer om de avond af te sluiten. Dit doen ze dan ook overtuigend. Catchy pop- en rockmuziek krijgt Dalfsen enthousiast. Fiber zet een goed optreden neer en doet dit voor een uitpuilend café: de Wraak van Vechtdal kent een ontzettend geslaagde eerste editie met meer bezoekers dan er eigenlijk in het café passen.

Volgende week zaterdag 28 april gaat de Wraak van Vechtdal naar Café ’t Witte Peerd in Nieuwleusen. De bands Blindrose, Go Green, One Shot Band en Get Born treden daar op. Entree is wederom gratis en de eerste band begint rond negen uur.

De Wraak van Vechtdal doet de volgende locaties nog aan:

28 april in ’t Witte Peerd Nieuwleusen (voorronde)

11 mei in café de Mol Wijthem (voorronde)

19 mei in Café Calluna Ommen (voorronde)

26 mei in de Brouwerij Nieuwleusen (halve finale)

2 juni in Zalencentrum Kappers te Hoonhorst (halve finale)

15 juni in de Trefkoele te Dalfsen (finale)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.