vvd wil meer woningen voor jongeren

“Het is vreemd dat we voortdurend horen dat Raalte vreest voor vergrijzing, demografische krimp en dalende leerlingenaantallen op de basisscholen, terwijl aan de andere kant jongeren vertrekken simpelweg omdat ze in Raalte geen kansen krijgen”, zo luidt de motivatie.

De VVD-fractie informeerde onlangs tijdens de pleinsessie naar de aantallen jongeren die staan ingeschreven en de doorstroming. Wethouder Wagenmans had deze gegevens niet paraat, maar stuurde de getallen deze week naar de raadsleden. Daarbij bleek dat er op dit moment 430 Raalter jongeren ‘jonger dan 23 jaar’ staan ingeschreven en dat aantal was ten opzichte van vorig jaar met 29 toegenomen. Daar staat tegenover dat in 2010 slechts 26 woningen in de categorie ‘tot 23 jaar’ konden worden toegewezen en in 2011 in totaal 29.

“Per saldo wil dat dus zeggen dat als een jongere zich op zijn 19e of 20-ste laat inschrijven de kans dat hij vóór zijn 23-ste aan beurt is, hooguit 20 a 25 procent is. Als we met zijn allen vinden dat we juist de jongeren binnen de gemeente willen houden, vraagt dat nú dus een extra inspanning”, aldus de VVD-fractie, die het een slechte zaak vindt dat er onlangs prestatieafspraken met SallandWonen zijn gemaakt, zonder dat dit punt is meegenomen.

De liberalen willen dat het college binnen drie maanden met concrete plannen komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.