voorkeur voor pauluslocatie brede school

Het locatie onderzoek bekeek de locaties Boemerang, De Ieme, De Hartkamp en achter de Pauluskerk. De 4 locaties zijn met elkaar vergeleken op de aspecten kwaliteit, ruimtelijke en verkeerskundige inpasbaarheid, financiën, tijd en draagvlak. “Het is belangrijk dat uit dit onderzoek een voor alle partijen prettige locatie naar voren is gekomen. De Brede school wordt tenslotte gebouwd voor de komende 40 jaar”, aldus wethouder Gosse Hiemstra.

De gemeenteraad heeft in 2011 door middel van een motie om een heroverweging van de locatiekeuze gevraagd. Het locatieonderzoek heeft invulling gegeven aan deze motie. Uit de beoordeling van de onderzochte varianten blijkt dat de locatie Paulus de voorkeur geniet van de gebruikers, zowel van de brede school als de gymnastiekvoorziening.

De locatie biedt voordelen op het gebied van ruimtelijke en verkeerskundige inpasbaarheid ten

opzichte van de andere locaties. Op de locatie Paulus kunnen de school en de gymvoorziening bij

elkaar geplaatst worden. De Korenbloem en De Bolster zijn in deze variant ook op korte afstand. Dit

wordt door alle gebruikers van de spelzaal ondersteund. In de andere onderzochte varianten liggen de school en gymvoorziening verder van elkaar vandaan.

In mei dient het college het nieuwe voorstel in bij de raad en in juli wordt het budget gevraagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.