van de worp volledig verrast door beslissing

Na het nieuws afgelopen week dat Jumbo de C1000-formule wil gaan afbouwen zijn er berichten ontstaan over de winkel C1000 van de Worp in Heino. Jumbo heeft afgelopen november de C1000 formule gekocht waarbij aanvankelijk de intentie is uitgesproken om de C1000 formule door te laten lopen, omdat deze succesvol is. Echter afgelopen week is bekend geworden dat Jumbo hierin de aangegeven koers zal wijzigen en mede hierdoor 136 winkels heeft verkocht aan respectievelijk Albert Heijn en Coop.

Ook de C1000 in Heino valt daar onder. “Persoonlijk heb ik als ondernemer van C1000 samen met ons team jaren gewerkt om een kwalitatief hoogwaardige winkel te exploiteren, met behoud van de door klanten zo gewaardeerde klantvriendelijkheid”, zegt Kim van de Worp.

“Omdat de beslissing van hogerhand is genomen om de C1000 formule te laten verdwijnen betekent dit dat het onontkomelijk is om onze winkel ook onder een andere formule door te laten gaan. De keuze die hierin vanuit Jumbo gemaakt is, is Albert Heijn.”

“De mededeling kwam voor mij ook als complete verrassing”, aldus een verbaasde Van de Worp. Het moge duidelijk zijn dat de informatie nog wat moet bezinken de komende weken. Daarom zijn er zowel bij mij als bij mijn team – en ongetwijfeld ook bij u als klant – nog veel vragen zonder concrete antwoorden. Als rectificatie op eerdere berichtgevingen wil ik in ieder geval duidelijk maken dat ik eigenaar ben en blijf van de winkel in Heino. Daar is door mijn familie generaties aan gebouwd en dat doen we als supermarkt dit jaar al 40 jaar vol passie en overgave.”

Dat er turbulente tijden aanbreken voor de winkelier in Heino staat buiten kijf. “Er moet nogal wat werk verzet worden om de verstrekte informatie te laten onderzoeken en omdat in principe daar tijd voor genomen is tot 2015 kan ik concreet geen meldingen doen per wanneer wij aan een overstap toe zijn. Dat wij tijdens deze overleggen altijd de wensen van de klant en het belang van ons dorp Heino hoog in het vaandel zullen houden, moge duidelijk zijn”, vult Van de Worp aan.

“Ik ben en blijf tenslotte kruidenier en Heinoer in hart en nieren. Onder welke kleur en per wanneer de wijzigingen plaatsvinden zijn dan nu nog een onbekende factor; ook de komende tijd zullen wij onze klanten blijven bedienen met de service die u van ons gewend bent en waar ik de familienaam Van de Worp met verve zal beschermen.

Op de vraag of Van de Worp zich kan identificeren met de Albert Heijn formule zegt hij lachend: ‘Elke formule zal zo haar voor en nadelen hebben. De lijn die Albert Heijn de laatste jaren heeft ingezet om ‘ook op de kleintjes’ te letten past mij wel. Prijsstellingen zijn hierdoor gunstiger geworden ten opzichte van het verleden. Tel daar het volledige assortiment bij op met sterke merken en frisse ideeën die als marktleider ook nog eens vaak voorop loopt in ontwikkelingen en service. Ook de opkomst van boodschappen via internet doen volg ik op de voet en ook daarin is Albert Heijn een sterke voorloper. Oftewel komt tijd komt raad en is er iets te melden dan weet ik jullie te vinden!”, aldus de Heinose winkelier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.