turks kinderfeest bij medine

Stichting Cultureel Centrum en Moskee Medine Raalte houdt zondag 22 april een Kinderfeest. Dit kinderfeest is in Turkije een nationale feestdag.

Kinderen kunnen spelletjes doen, georganiseerd door leerlingen van Landstede Raalte onder leiding van hun coach Arzu Turan-Bas. Ook kunnen ze genieten van patat, ijs, een springkussen en clowns. Daarnaast staan er optredens van de kinderen van Medine op het programma. De dag is voor iedereen toegankelijk en de entree is gratis. Een kijkje nemen in de Moskee is ook mogelijk.

In Ankara kwam 23 april 1920 voor het eerst een nationaal parlement bijeen. Atatürk had de onafhankelijkheidsoorlog geleid en riep deze dag uit tot Dag van het Kind, ter nagedachtenis van de omgekomen kinderen in de oorlog. Op deze dag krijgen kinderen veel aandacht, hebben geen les en mogen bijvoorbeeld op plaatsen van bestuursambtenaren zitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.