toekomst zwembad de tippe onzeker

Sluiting van De Tippe, privatisering van De Tippe of de bezuinigingsdoelstelling voor zwemaccommodaties in de gemeente niet halen. Die opties houdt het Raalter college van B&W de gemeenteraad voor. Het college moet van de gemeenteraad 400.000 euro bezuinigen op de zwembaden in de gemeente, waardoor die drie opties resteren.

Een teruglopend bezoekersaantal van De Tippe en onvoldoende aanmeldingen voor de zwemlessen, maken dat de kosten uit balans raken. Dat is in het kort de conclusie van de gemeente. “Hoe stellen we De Tippe veilig?” is de vraag die wethouder Haarman de raad en zichzelf voorhoudt.

“Als we op de huidige voet doorgaan, halen we de bezuinigingsdoelstelling niet. Door het zwembad te verzelfstandigen kunnen we de Tippe behouden, dan maken we er een stichting van en kunnen we het zwembad behouden met een ander kostenplaatje,” stelt de wethouder. Als laatste optie noemt hij ook sluiting. “Wel als optie, maar niet de insteek,” meldt hij gauw.

De voorkeur van het college gaat uit naar verzelfstandiging van het zwembad. “Als de Tippe gaat draaien als stichting, krijg je een heel ander kostenverhaal.” Het college stelt daarom 25.000 euro beschikbaar om het bad te privatiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.