toekomst distributiecentrum c1000 in gedrang

De naam C1000 verdwijnt. Dat heeft de nieuwe eigenaar Jumbo donderavond bekend gemaakt. Daarmee staat ook de toekomst van het grote distributiecentrum van de C1000 in Raalte op het spel. Op korte termijn verandert er vermoedelijk nog niets. Maar op langere termijn kan het twee kanten op gaan. Wordt het sluiting? Of gaat Raalte juist groter worden? Jumbo heeft het gisteravond nog niet bekend gemaakt. Wel dat een centrum in Drachten en Veghel dicht gaan.

Jumbo kocht in februari de hele C1000-keten op. Dat mocht van de Mededingsautoriteit alleen als ze ondermeer in Raalte en Dedemsvaart supermarkten aan een derde partij zouden verkopen, omdat anders de macht van Jumbo in die gemeenten te groot zou worden. Jumbo maakte gisteren bekend dat de overige supermarkten verkocht gaan worden aan AH of Coop. In Raalte zal de C1000 daarom vermoedelijk naar Coop gaan, omdat anders AH te veel macht krijgt.

Jumbo gaat ook de distributiecentra van Jumbo en C1000 samenvoegen. Over de toekomst van die in Raalte wordt op korte termijn nog niets gezegd. Maar de geleidelijke samenvoeging gaat op den duur zeker gevolgen hebben, op zoek naar een efficiënter logistiek systeem. Het distributiecentrum van C1000 in Gieten wordt al wel direct verkocht aan Coop. De centra in Drachten en Veghel worden gesloten. Daaruit zou afgeleid kunnen worden dat Raalte een belangrijk centrum blijft. Maar Jumbo heeft daar gisteren niets over verteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.