themaweek platteland in de mozaiek

Kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld houdt in de week van 16 tot en met 20 april houdt Kulturhus de Mozaïek een themaweek over het platteland. Er zijn tal van activiteiten met een link of een knipoog rond dit thema.

In het Kulturhus is, in de centrale hal, een thema eiland ingericht. De kinderen van peuterspeelzaal de Bibelebons hebben een boerderij en een boom beschildert en het geheel is aangekleed mede dankzij Tuincentrum Ton Alferink en de Welkoop.

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 april kan er een fietstocht gereden worden van ongeveer 26 kilometer. Deze tocht is gratis af te halen in het Kulturhus (vrije gift tbv KWF Kankerbestrijding) en kan op eigen gelegenheid en tempo gefietst worden. Tussen 9.30 en 12.30 uur zijn fietsers van harte welkom bij familie de Vos. Hier kun je het bedrijf zien vanuit een educatiecentrum waar je de hele stal kunt overzien. Tevens is er een toren met uitzicht over Lemelerveld.

Daarnaast kun je bij Kaasmakerij en Schilderijenhuis Heileuver een kijkje nemen. De fietstocht is uitgezet door Dick Goos van de Cycling Lemelerveld. Woensdagmiddag 18 april is er een knuffeldierenspreekuur voor de basisschooljeugd tot ongeveer 8 jaar met ‘poppendokter’ Paul Kogelman. Vanaf 14.30 uur zal hij op grappige wijze kijken wat er met jou knuffel aan de hand is.

Donderdag 19 april gaat de werkgroep Mantelzorg van SWOL op bezoek bij ’t Schippertie, een oude Saksische boerderij van rond 1800 aan de Veenweg in Luttenberg. Vertrek 13.30 uur, opgave vooraf via SWOL.

Op vrijdag 20 april is de jaarlijkse stekjesmarkt. Hier kun je stekjes ruilen met andere tuinliefhebbers. Elk jaar weer een succes. De markt is van 19.00 totongeveer 20.00 uur op de stoep aan de achterzijde van het Kulturhus.

Een halve week later, maar wel helemaal in het thema, is de avond over hooikoorts en tekenbeten op woensdag 25 april. In samenwerking met de Apotheek Lemelerveld organiseert SWOL deze avond om iedereen te informeren over deze seizoensperikelen. Deze avond is voor jong en oud. Aanvang 20.00 uur. In de Bibliotheek zal een thematafel worden ingericht met allerhande boeken over het platteland.

Tijdens de themaweek gaan de kinderen van Allio kinderopvang allemaal een bezoekje brengen aan de boerderij van familie de Vos. Bij de Bibelebons gaan de kinderen kennismaken met echte geitjes op de speelplaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.