team get fit for life houdt spinningmarathon

Spinnen van 06.00 uur tot 18.00 uur, een beachvolleybaltoernooi, een concert van een bigband, een hele berg groepslessen van Lifestyle Centre, een veiling, een barbecue, kindervermaak en dat alles op 1 dag: 12 mei. Het gebeurt onder de noemer ‘Tour du Jour on the Beach’, op het parkeerterrein van de Gamma in Raalte. Doel? Zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel, want op 7 juni willen de vier leden van de Raalter fietsformatie Get fit for Life ieder zes keer de Alpe d’Huez beklimmen, tijdens de actie Alpe d’HuZes. De opbrengst van deze tocht komt terecht bij het KWF om zo onderzoek tegen kanker te financieren.

Op 12 mei gaan de leden van Team Get Fit For Life 12 uur spinnen, van 06.00 uur tot 18.00 uur. Ieder lid van het team zit tijdens de spinningmarathon zes uur op de fiets. “Voor elke beklimming van de Alpe d’Huez een uur,” stelt Joost te Wierik. Samen met zijn teamgenoten Jeroen te Wierik, Jos Verdaasdonk en Oscar Duteweert wil hij op 7 juni de berg in Zuid-Frankrijk zes keer beklimmen. Om geld in te zamelen voor deelname wordt de ‘Tour du Jour on the Beach’ opgezet.

De actiedag is de laatste grote actie van Team Get fit for Life voor de echte Alpe d’HuZes. In december hield het team ook al een spinningmarathon, grote publiekstrekker was toen de aanwezigheid van Erik Hulzebosch. De marathon zat snel volgeboekt en leverde 1.000 euro voor het goede doel op.

Net als tijdens de actie in december, is het op 12 mei weer mogelijk om mee te fietsen. Voor het podium waarop de leden van Get fit for Life hun uurtjes volmaken, komen 20 spinningfietsen te staan. Wie mee wil doen, mag deelnemen tussen 08.00 uur en 16.00 uur. Dit tegen een vrije gift die uiteraard ten gunste komt van het goede doel. Iedereen kan mee doen, het gaat tijdens de deelname aan de spinningmarathon niet om de prestatie, maar om het meedoen. Centraal staat namelijk het goede doel. Wie zich als individu, team of zelfs met zijn bedrijf wil aanmelden voor het spinnen kan dat bij de balie van Lifestyle Centre doen, of even bellen naar 0572-354364. Ook kun je mailen naar inschrijvingen@lifestylecentre.nl .

Naast meedoen aan de spinningmarathon, kun je deelnemen aan het beachvolleybaltoernooi. Het toernooi duurt van 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. In totaal 12 teams kunnen voor een bijdrage van 50 euro deelnemen. Ook dit geld komt weer bij het goede doel terecht.

Wie in spinnen en beachvolleybal nog niet genoeg uitdaging ziet, kan deelnemen aan een serie groepslessen, gegeven door de instructeurs van Lifestyle Centre. Op het programma staan onder meer RPM, bodybalance, bodypump, bodyvive, bodyattack en sh’bam zumba. Deelname kost 5 euro per onderdeel.

Als je niet wil sporten, maar wel een kijkje wil nemen kan dat natuurlijk ook. Vanaf 15.00 uur wordt er een veiling en een barbecue gehouden. Als veilingmeester heeft de organisatie Frank Overweg uit Olst weten te strikken. Er worden onder meer VIP-kaarten voor Ribs&Blues, een gesigneerd Eagles-shirt, een racefiets, een optreden van bigband Cool24 (waarde 1000 euro) en een barbecuediner geveild.

De heren krijgen veel ondersteuning van regionale ondernemers. Hersch verzorgt het podium, Maurits regelt het vlees van de barbecue, Kokkiebikes stelt een racefiets beschikbaar, Creashop Duymelot stelt een barbecue van 5 gangen voor 6 personen ter beschikking voor de veiling en Korbeld Verhuur levert de materialen. Bedrijven of particulieren die nog veilingitems willen aanleveren zijn van harte welkom. Je kunt je persoonlijk melden bij Lifestyle Centre of een mailtje sturen naar inschrijvingen@lifestylecentre.nl .

Team Get fit for Life fietst in juni samen met een team uit de Achterhoek de Alpe d’Huez op. De Raaltenaren hebben één keer eerder een poging gedaan om de berg per fiets te bedwingen. “Drie jaar geleden zijn we er heen geweest, om die berg te ervaren. We fietsten toen drie maanden en zijn gewoon in de auto gesprongen om de Huez te beklimmen. Met een mountainbike nota bene,” vertelt Joost te Wierik. “In het begin reed ik een lekker tempo, ik reed zelfs wielrenners voorbij. Maar bij bocht drie viel ik stil. Ik heb de rest opgewacht en we zijn rustiger naar boven gereden. Uiteindelijk in een tijd van ongeveer 1 uur en 36 minuten. Op 7 juni ga ik hem echt zes keer fietsen, desnoods in twee dagen.”

De redacteur die dit verhaal schreef, hoorde van de teamleden van Get fit for Life dat ze trainen op een zogeheten Tacx-fietstrainer. Een racefiets, aangesloten op een computer. Hierop kun je een nagebootste Alpe d’Huez fietsen. Onze redacteur wilde die berg wel eens proberen, hij kwam van een koude kermis thuis. Na een kleine anderhalf uur afzien, kwam hij boven. Zijn conclusie? “Een keer die berg op fietsen is echt gaaf, maar heel vermoeiend. Voor wie dat zes keer op een dag kan, neem ik mijn hoed af en buig ik diep. Heel diep.” Wie ook eens wil proberen de berg te bedwingen, kan tegen een vrije gift (goede doel) de Tacx-trainer bestijgen. De trainer staat bij Lifestyle Centre Raalte.

Team Get fit for Life is bezig om o p12 mei een aantal prominenten op de fiets te krijgen. Wie dat zijn, wordt in de aanloop naar de actiedag bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.