supermarkten ook op zondag open

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer heeft besloten de dwangsommen die ze heeft opgelegd aan vijf supermarkten niet te innen. Deze dwangsommen waren opgelegd in verband met overtreding van de Winkeltijdenwet en verordening. De winkels hadden namelijk sinds 2010 elke zondag hun deuren geopend. En dat mocht (nog) niet.

Inmiddels is het winkeltijdenregime echter versoepeld en mogen de winkels wél op zondag open, vandaar dat de gemeente ervoor gekozen heeft om de dwangsommen niet te innen. In Deventer is het pleit dus beslecht. Maar ook in Raalte hebben supermarkteigenaren in het verleden geprobeerd om toestemming te krijgen voor een wekelijkse zondagsopening. Een vragenronde van Salland Centraal op straat leverde vorige week echter weinig bijval op.

“Niet doen hier, De mensen hebben door de week en ’s avonds tijd genoeg om naar de supermarkt te gaan. Kijk, als we hier nou in een supertoeristisch gebied woonden, was het een ander verhaal. In Amsterdam heeft het een meerwaarde, maar hier zet het geen zoden aan de dijk. Je drijft elkaar alleen maar op”, zei een ondervraagde.

“Zo komt niemand meer aan rust toe”, stelde een ander. “Het gaat maar door. En ik denk met name ook aan de kleine zelfstandigen. Voor de wat grotere organisaties is het wellicht wel te doen om voldoende personeel te regelen, maar de kleintjes worden gewoon gedwongen om mee te doen. Nee, ik zeg ‘niet doen’. We wonen hier in een lekker rustige omgeving, laten we dat zo houden!” Toch zijn er ook veel mensen die het wel handig lijkt, zo’n zondagopening, hebben we tenminste van horen zeggen. In vele steden gebeurt het al en het platteland volgt vroeg of laat meestal wel. Daarom vragen we het aan de lezers.

Hoe denken zij erover? De stelling van deze week luidt: ‘Ook in Salland graag de supers op zondag open’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.