sterre stichting doneert aan mcdonaldhuis

Frank Freriksen, voorzitter van De Sterre Stichting uit Raalte en vader van Sterre heeft zaterdag een cheque van 5.000 euro overhandigd aan Jolanda Kamphuis, manager van het Ronald McDonaldhuis in Groningen. Het geld is bij elkaar gebracht door schenkingen en de verkoop van het bijzondere kinderboek ‘Lisa, het meisje dat prinsesje wil worden’, geschreven door Sterre Freriksen en haar vader Frank.

In de tijd dat Sterre ziek was en langere tijd moest verblijven in het UMCG in Groningen heeft Frank (en af en toe in de weekenden ook zijn zoon Lars) aan den lijve ondervonden hoe belangrijk een voorziening is als het Ronald McDonaldhuis. Met de voorzieningen van het Ronald McDonaldhuis werd de toch al loodzware periode in Groningen enigszins dragelijker.

Een Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders van zieke of gehandicapte kinderen, vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum. In Ronald McDonald Huis Groningen kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van zieke kinderen die worden behandeld in het UMCG. Voor het zieke kind is het een veilig gevoel de ouders in de buurt te hebben. In Ronald McDonald Huis Groningen kan het leven ondanks alles toch een beetje doorgaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.